TAJNI DOKUMENTI OTKRILI SVE!  SAD na ukrajinske trupe gledaju kao potrošnu robu
Foto: Printscreen/Foto: Twitter/printscreen

- Ova curenja otkrivaju, s jedne strane, potpunu kontrolu nadzora nad stvarnom vojnom situacijom u Ukrajini, zbog čega ukrajinske trupe izgledaju kao pijun u proksi ratu. S druge strane nije laskavo za američke obaveštajce što su curenje poverljvih dokumenata primetili tek u aprilu, iako su oni kružili još od januara - rekla je Zep-Laruš.

Prema njenoj oceni ovaj kontinuirani obrazac američkog špijuniranja takozvanih saveznika sigurno će dodatno narušiti poverenje u saradnju sa SAD.

- Zaista uznemirujuće pitanje koje je procurelo sa tajnim dokumentima jesu stvarne procene šansi da Ukrajina dobije ovaj rat na bojnom polju. Ako su američke službe imale mnogo pesimističniji stav o nesposobnosti Ukrajinaca da pobede, ali su ovu procenu svesno krili, onda je ukrajinski narod ne samo žrtvovan, već su i saveznici namamljeni da šalju oružje, što ih na kraju čini metom potencijalne eskalacije - predočila je Helga Zep-Laruš.

Prema njenim rečima sankcije Rusiji imaju potpuno negativan efekat jer se punom parom odvija dedolarizacija, a informacioni rat je takođe izgubljen jer "ceo globalni jug ne kupuje američki narativ".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading