RUSI IZVELI "LUTAJUĆI POLOŽAJ ORUŽJA!" Ukrajinci pokušali da pobegnu preko njiva, ATV ih je pratio, a onda je usledio masakr!
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije objavilo je snimak na kojem se vidi kako mobilna protivtenkovska rezerva ruskih Vazdušno-desantnih snaga na ATV vozilima ispaljujue protivtenkovsku vođenu raketu iz sistema 9K111 "fagot" i pogađa grupu ukrajinskih vojnika.

RUSI IZVELI

Foto: Printscreen

 

 

"Vojnici mobilne protivtenkovske rezerve Vazdušno-desantnih snaga, dobivši zadatak da unište grupaciju pešadinaca Oružanih snaga Ukrajine, brzo su se premestili u naznačeno područje kako bi izvršili izviđanje i uništili naznačene ciljeve", navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane RF objavljenom na zvaničnom Telegram kanalu.

RUSI IZVELI

Foto: Printscreen

 

 

"Nakon što su uništili neprijatelja, odred nestaje onoliko brzo koliko se pojavljuje na liniji vatre. Ovo se zove 'lutajući položaj oružja'", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo odbrane RF ističe da je ovo posao za samopouzdane profesionalce, jer ATV nema zaštitu od metaka i gelera. Oklop bi otežao konstrukciju i lišio bi posadu pokretljivosti i manevrisanja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading