SNIMCI JEZIVOG POŽARA NAKON RAKETNOG UDARA U ODESI! Rusi razneli moćni britanski PVO sistem (FOTO/VIDEO)
Foto: Alo/Shutterstock

Ukrajina je protekle noći lansirala više od 10 dronova na Krim, uključujući tri na luku Sevastopolj, izjavio je jutros načelnik Sevastopolja, Mihail Razvožajev.   

Situacija oko nuklearne elektrane Zaporožje postaje sve manje predvidljiva i potencijalno opasna, izjavio je generalni direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafael Grosi.

"Izuzetno sam zabrinut zbog veoma realnih rizika u vezi sa nuklearnom bezbednošćo sa kojima se elektrana suočava", istakao je on.

Dodaoje da stručnjaci IAEA, prisutni na lokaciji i dalje čuju granatiranje.

Uzbuna za vazdušnu opasnost proglašena je u Dnjepropetrovskoj oblasti Ukrajine i delu Zaporoške oblasti koja je pod kontrolom Kijeva, pokazuju podaci onlajn mape ukrajinskog Ministarstva za digitalne transformacije.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

SNIMCI JEZIVOG POŽARA NAKON RAKETNOG UDARA U ODESI (FOTO/VIDEO)

22.59 -  Drugi talas raketnih udara na objekte Oružanih snaga Ukrajine u Odesi.

- Dolasci su zabeleženi u Nerubajski i Čeromuški.

- Upozorenje o vazdušnom napadu u Кijevskoj oblasti.

 

 

 

 

 

Vazdušna uzbuna zahvatila je čitav jugoistok Ukrajine

22.38 -  Lokalni tg-kanali pišu o masovnom letu ruskih geranijuma.

U pograničnim oblastima pojačan je rad bombardera TU-22M3.

 

 

Vazdušna opasnost u Dnjepropetrovskoj oblasti

22.09 - Uzbuna za vazdušnu opasnost proglašena je u Dnjepropetrovskoj oblasti Ukrajine i delu Zaporoške oblasti koja je pod kontrolom Kijeva, pokazuju podaci onlajn mape ukrajinskog Ministarstva za digitalne transformacije.

Epska eksplozija: Grupa "Odvažnih" uništava neprijateljska oklopna vozila u šumama Кremene.

21.24 - Borbe na frontu kod Svatovo-Кremene se nastavlja, borci grupe „Centar“ aktivno uništavaju militante i oklopna vozila Oružanih snaga Ukrajine, krećući se napred.

 

 

Planovi uključuju zauzimanje nuklearne elektrane?

20.30 -Planovi ukrajinske vojske za kontraofanzivu u Zaporoškoj oblasti uključuju i pokušaj zauzimanja Zaporoške nuklearne elektrane, izjavio je za Sputnjik lider pokreta "Zajedno sa Rusijom", Vladimir Rogov.


Prema njegovim rečima, strategiju i taktiku predstojeće kontraofanzive u Zaporoškoj oblasti, razradili su američki i britanski pokrovitelji ukrajinskih snaga, uključujući iz različitih bezbednosnih resora.

Stravična scena u Bahmutu (VIDEO)

19.48 -

 

 

Oštećen gasovod u granatiranju Belgorodske oblasti

19.04 - U ukrajinskom granatiranju Belgorodske oblasti u Rusiji, na granici sa Ukrajinom, tokom noći su oštećeni gasovod i dalekovod, kao i kuća u selu Spodarjušino, rekao je danas načelnik regiona Vjačeslav Gladkov.

- Najvažnije je da nije bilo žrtava - napisao je Gladkov na Telegramu.

Nakon terorističkog napada pojavio se snimak sa Zaharom Prilepinom (FOTO)

18.30 - Nakon terorističkog napada pojavio se snimak sa Zaharom Prilepinom

Prvu pomoć piscu pružile su komšije. Doneli su Prilepinu ćebe i jastuk.

Sada, nakon operacija, Zahar Prilepin se oporavlja.

 

 

Britanski protivvazdušni odbrambeni sistem Stormer uništen od strane ruske vojske na južnom frontu (VIDEO)

17.50 - Кamikaze bespilotne letelice ruske vojske aktivno uništavaju sisteme protivvazdušne odbrane NATO-a upućene na front da pokriju ukrajinske trupe raspoređene bliže liniji fronta za predstojeću protivofanzivu.
Ovi napadi Lanseta i druge municije koja se usmerava olakšavaju ruskim avionima da napadaju neprijateljske trupe i opremu.

 

 

"Tako su radili nacisti"

17.15 - Bivši savetnik šefa Pentagona posebno istakao jedan detalj sa fronta u Ukrajini.

Celu vest pročitajte OVDE.

"Rusija uništila 22 ukrajinska drona iznad Crnog mora"

17.14 - Ruska vojska uništila je 22 ukrajinska drona prošle noći iznad Crnog mora, saopštio je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Igor Konašenkov.

"Ruske protivvazdušne jedinice otkrile su 22 bespliotne ukrajinske letelice iznad Crnog mora prošle noći. Svi dronovi su uništeni raketnim sistemima", rekao je Konašenkov.

On je dodao da su ruski PVO sistemi uništili više od 4.000 ukrajinskih dronova od početka rata u Ukrajini.

"Ukupno 418 aviona, 230 helikoptera i 4.027 bespilotnih letelica uništeno je. Takođe, uništen je i 421 raketni sistem, 9.024 tenka i ostalo borbeno oružje", poručio je Konašenkov.

"PUT SMRTI" Časov Jar -Artemovsk, 6. maja (VIDEO)

16.49 - Vagner i padobranci su uništili i onesposobili više opreme Oružanih snaga Ukrajine. Od novih, uništenih i oštećenih: oklopno remontno evakuaciono vozilo na šasiji tenka T-72,  još jedan oklopni automobil nemačke proizvodnje Dingo ATF, oklopno vozilo SBA Varta, oklopni transporter-80 i vozila ukrajinske vojske.

 

 

Borci grupe "Vostok" organizovali su vatreni udar na položaje OSU u pravcu Zaporožja (VIDEO)

16.05

 

 

Masovno granatiranje Zaporožja

15:23 - Na regiju Zaporožja izvedeno je 75 napada u jednom danu, tvrde lokalne vlasti.

MO Rusije o situaciji u Artjomovsku (Bahmutu)

14:54- Ruski jurišni odredi nastavljaju da sprovode ofanzivna dejstva i zauzeli su dve četvrti u severozapadnom i zapadnom delu Artjomovska

TURSKI MINISTAR OTKRIO "Amerika tražila od Turske da pošalje S-400 u Ukrajinu"

14:25- Sjedinjene Američke Države su predlagale Turskoj da pošalje svoje sisteme S-400 u Ukrajinu, ali je Ankara to odbila, izjavio je šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu.

Ceo tekst možete da pročitate OVDE

Stiže oružje

13:07- Jevgenij Prigožin, izjavio je danas da mu je obećano preko noći onoliko municije i naoružanja koliko je potrebno za nastavak višemesečnih ruskih napada na grad Bahmut na istoku Ukrajine.

Prigožinov komentar na Telegramu usledio je dva dana nakon što je najavio planove za povlačenje "Vagnera" iz Bahmuta jer su njegovi ljudi ostali bez municije, zbog čega su pretrpeli, kako je naveo, „beskorisne i neopravdane“ gubitke

Dva civila poginula u Zaporožju u ukrajinskom napadu

12:37- Dva civila pogonula su u ukrajinskom granatiranju u regionu Zaporožja, rekao je danas regionalni zvaničnik za vanredne situacije.

Naveo je da su ukrajinske snage sinoć napale naselje Bogatoje u okrugu Pologi i da su, prema preliminarnim izveštajima, ubijena dva civila i srušena kuća.

Ruski obaveštajci otvorili su položaje NATO M-777 Oružanih snaga Ukrajine, uništavajući ukrajinsku opremu lutajućom municijom Lancet-3

11:53

 

 

 

Rusi: Odbili smo napad

11:34- Ruska administracija na poluostrvu Krimu saopštila je danas da je tokom noći odbila napad oko 10 ukrajinskih dronova na Sevastopolj.

"Tokom noći jedinice protivvazdušne odbrane i elektronske borbe odbile su novi napad na Sevastopolj", rekao je guverner grada Mihail Razvojajev.

Kadirov poslao pismo Putinu o prebacivanju boraca Ahmata u Bahmut

10:55- Predsednik Čečenije Ramzan Kadirov izjavio je da je poslao zvanično pismo ruskom predsedniku Vladimiru Putinu sa zahtevom da mu se izda naređenje da prerasporedi jedinice Ahmata u Artjomovsk, kako Rusi nazivaju Bahmut.

Oštećen gasovod u granatiranju Belgorodske oblasti

10:32- U ukrajinskom granatiranju Belgorodske oblasti u Rusiji, na granici sa Ukrajinom, tokom noći su oštećeni gasovod i dalekovod, kao i kuća u selu Spodarjušino, rekao je danas načelnik regiona Vjačeslav Gladkov.

- Najvažnije je da nije bilo žrtava - napisao je Gladkov

Nema više puteva za Bahmut

09:05- Prinuđeni su da snabdevaju grad preko jedinog polja koje je pod stalnom vatrom.

 

 

Ruski artiljerci uništili skladište ukrajinske brigade

09:49-  Ruski artiljerci uništili su skladište naoružanja ukrajinske brigade, saopštio Aleksej Rulev.

Prema njegovim rečima, artiljerijska jedinica grupe je tokom kontrabaterijske borbe pogodila vojnu tehniku ukrajinskih snaga u oblasti Antonovke, Zelenovke, Tjaginke i Nadnjeprjanskog.

Marjinka stalno na udaru

08:31Ukrajinska artiljerija svakodnevno izvodi napade na ruske položaje u Marjinki (DNR), pokušavajući da potisne ruske jedinice koje su tamo utvrđene, izjavio je pripadnik Južne grupe snaga.

Analiza situacije na frontu Američkog instituta za proučavanje rata

08:07- Ruske trupe nastavljaju ograničene napade severoistočno od Kupjanska i u oblasti Kremennaja.

 

 

Eksplozije u Sevastopolju: rakete u vazduhu

07:37

 

 

Leteći nosači raketa Tu-22m3 počeli da lansiraju rakete iz Crnog mora na ciljeve u Ukrajini

07:21

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading