Vozilo senator
Foto: Printscreen/Foto: Twitter/printscreen

Naime, na društvenim mrežama pojavio se video snimak onesposobljenog oklopnog transportera "senator", kanadske kompanije "Rošel", koji stoji na jednom od makadamskih puteva Ukrajine. Prvo što se primećuje je da su točkovi ispali iz ležišta i ostali u potpuno iskrivljenom položaju, a pored njih može se videti curenje nepoznate tečnosti, najverovatnije ulja.

 

 

Na prvi pogled moglo bi se zaključiti da je robusni "senator", koji izgledom podseća na transportere poput domaćeg "miloša" ili južnoafričkog "milkora", prilikom vožnje naleteo na protivtenkovsku minu. Sa druge strane, ukoliko bolje pogledamo snimak, lako se može utvrditi da na vozilu nema drugih vidljivih oštećenja poput ogrebotina i rupa koje bi nastale kao posledica eksplozije.

Štaviše, upitno je da li bi lako oklopljeno vozilo poput "senatora" uopšte i uspelo da preživi susret sa sredstvom te vrste, imajući u vidu prethodna iskustva sa ukrajinskog ratišta. Takođe, nedostatak bilo kakve štete na gornjem delu vozila odbacuje i mogućnost da je transporter pogođen artiljerijskom granatom, protivoklopnom vođenom raketom ili pešadijskim naoružanjem.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading