Mapa rata u Ukrajini
Foto: Printscreen/Telegram Printscreen

To je prvi takav ratni napad u poslednjih 12 dana, preneo je AP. Sve bespilotne letelice iranske proizvodnje Šahed su otkrivene i oborene, rekao je Sergej Popko, šef gradske administracije Kijeva.

Ukrajinske snage nastavljaju postepeno napredovanje na bokovima Bahmuta u Donjeckoj oblasti, izjavio je za nacionalnu televiziju portparol Istočne komande Serhij Čerevatiji, prenosi "Kijev independent".

Ukrajinske snage "pritiskaju" ruske trupe i oslobađaju teritorije, rekao je on, ali nije pomenuo koliko je vojska napredovala, rekavši da će to otkriti nakon analize na terenu, navodi list, preneo je "Gardijan".

Ukrajinske snage napadaju ruske položaje na južnom i severnom krilu i postižu uspeh kod Kliščijevke i Kurdijumivke južno od Bahmuta navedeno je u izveštaju.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski boravio je u Odesi gde je u video-snimku objavljenom na Tviteru odao počast onima koji služe u mornarici na Dan ratne mornarice Ukrajine.

"Neprijatelj definitivno neće diktirati uslove u Crnom moru, a ruski okupatori će morati da se plaše približavanja našem ukrajinskom Krimu i našoj obali Azovskog mora kao što se ruski brodovi već plaše približavanja našoj crnomorskoj obali", napisao je on, preneo je britanski list "Gardijan".

Ruske snage napreduju u četiri pravca, saopštila je zamenica ministra odbrane Ukrajine Ana Maljar.

Prema njenima rečima, ruske snage napreduju „u nekoliko pravaca – avdejevskom, marinskom, limanskom“.

"Sada je svuda vruće“, napisala je ona na svom Telegram kanalu.
Maljar je takođe obavestila da su ruske snage krenule „napred i u pravcu Svatova“.

"Tamo se vode žestoke borbe…Situacija je prilično komplikovana", rekla je ona.

Maljar je takođe napomenula da se na delu razdvajanja u Zaporožju, ukrajinske oružane snage suočavaju sa „intenzivnim otporom“ ruskih snaga.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading