RUSKA VOJSKA U PROBLEMU OTKAKO NEMA VAGNEROVACA Ukrajinske snage postigle značajne uspehe kod ovog grada (VIDEO)
Foto: Printscreen/Telegram

- Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski će izvesti teroristički napad na nuklearnu elektranu Zaporožje - rekla je ona za radio Sputnjik, preneo je TASS. Prema rečima Zaharove, ni SAD ni Velika Britanija to ne vide kao opasnost. 

- U međuvremenu, nijedan kutak planete neće ostati netaknut, jer postoje stvari kao što su atmosfera, svetski okean i poljoprivreda - naglasila je ona.

Ukrajinska kontraofanziva je poslednjih dana plodonosna

Ukrajinska kontraofanziva protiv ruskih snaga bila je "posebno plodonosna" u poslednjih nekoliko dana i ukrajinske trupe ispunjavaju svoje glavne zadatke, izjavio je sekretar ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Aleksij Danilov, javio je TASS.

- U ovoj fazi aktivnih neprijateljstava, odbrambene snage Ukrajine ispunjavaju brojne zadatke: maksimalno uništavanje ljudstva, opreme, skladišta goriva, vojnih vozila, komandnih mesta, artiljerije i snaga protivvazdušne odbrane ruske vojske - napisao je Danilov na Tviteru.

Ukrajinska vojska postiže uspehe kod Bahmuta

Zamenica ukrajinskog ministra odbrane, Hana Malijar, takođe je izjavila da ukrajinska vojska postiže uspeh oko razorenog grada Bahmuta uprkos žestokom otporu Rusije, preneo je Rojters.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading