RUSI NEĆE OSTAVITI UKRAJINCIMA ODESU I HARKOV Kijev ostao bez snage
Foto: EPA/EPA-EFE/PAVEL BEDNYAKOVSPUTNIK/KREMLIN POOL

- Ovaj napad na Krim je izviđanje, da vide koliko su Rusi spremni ukoliko krenu na Odesu. Oni (Ukrajinci) nemaju snagu koju su imali na početku rata. Znamo i da vojni vrh ruske vojske kaže da oni imaju potencijala da izvrše ofanzivu. Znamo da te ofanzive više nisu masovne. To je od 5 do 25.000 hiljada ljudi, retko vidimo da je više krenulo. Ukrajincima je postalo jasno da sve veće grupe Rusi otkrivaju. Nije moguće razviti neki veći napad sa više tehnike. Ovaj rat očito da je doneo nešto novo. Napadi se izvode sa manjim brojem tehničkih sredstava i manjim brojem ljudstva – istakao je Lukić za Happy TV.

Tokom noći izvršen je napad na Krimski most u kojem su dve osobe poginule, dok je jedna teško povređena.

Povređena osoba, devojčica, prebačena je u najbliži klinički centar, javljaju ruski mediji. Guverner Belgorodske oblasti u Rusiji potvrdio je da su poginula lica, zapravo, roditelji devojčice. Porodica je iz pomenute Belgorodske oblasti. 

 

Podsetimo, Krimski most u oktobru prošle godine našao se na meti Ukrajinaca, kada je došlo do eksplozije kamiona napunjenog eksplozivnim napravama. Tada su život izgubile četiri osobe, a srušile su se i dve kolovozne trake mosta. Popravka mosta trajala je nekoliko meseci.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading