ODMAZDA ZA KRIMSKI MOST Rusija izvela još „osvetničkih udara” na Ukrajinu (VIDEO)
Foto: Pres služba Ministarstva odbrane Ruske Federacije

Rusko ministarstvo odbrane izvestilo je da je treći dan zaredom sprovodilo „odmazdu” na ciljeve u ukrajinskim lučkim gradovima. Novi udar dolazi kao odgovor na napad pomorskih dronova na Krimski most.

U svom poslednjem brifingu u četvrtak, rusko ministarstvo je identifikovalo „proizvodne radionice i lokacije za skladištenje pomorskih dronova“ u crnomorskoj luci Odesa i njenoj satelitskoj luci Iljičevsk, koju Ukrajina naziva Čornomorsk, kao mete poslednjih napada.

Ruska vojska je takođe pogodila infrastrukturu goriva i skladišta municije u gradu Nikolajevu, još jednoj velikoj ukrajinskoj luci, dodaje se u saopštenju. Ministarstvo je saopštilo da su štrajkovi postigli svoje planirane ciljeve.

Ranije tog dana, ukrajinska vojska je tvrdila da je presrela pet krstarećih projektila i 13 dronova kamikaza od 19 raketa i isto toliko bespilotnih letelica, za koje je tvrdila da su ih lansirale ruske snage na Odesu i Nikolajev.

Rusko ministarstvo je ponudilo malo detalja o upotrebljenoj municiji, samo navodeći da je reč o „preciznom oružju na pomorsko i vazdušno lansiranje“.

Rusija od ponedeljka svake noći gađa ukrajinske lučke gradove. Gradonačelnik Odese Genadij Truhanov opisao je baraž u sredu ujutru kao "najveći koji je video" od izbijanja neprijateljstava između dve nacije u februaru prošle godine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading