ON JE UBIO NAJVIŠE RUSA DRONOM "To je kao da igrate video igre"
Foto: Printscreen/Printscreen

Danas Oleksandrova reputacija nije izgrađena na njegovim veštinama u popravljanju softverskih grešaka za multinacionalnu kompaniju, već na broju potvrđeno ubijenih ruskih vojnika koji ga čini možda najsmrtonosnijim pilotom drona kamikaza u Ukrajini na prvoj liniji fronta.

- Nisam upoznao nikoga ko ih je više uništio - nevoljno priznaje za Gardijan.

Od prošlog maja Oleksandr, koji se nije prijavio u vojsku, deluje samostalno i uništava rusku vojsku.

 Uništio je pet tenkova, pet borbenih vozila, jedan oklopni transporter, jedno borbeno izvidničko vozilo, dva višenamenska naoružana transportera, borbeno vozilo pešadije i borbeno desantno vozilo. Reč je o 20 vrlo vrednih ruskih vozila koja su uklonjena s bojišta.

Tu je i šest tenkova i 10 oklopnih vozila koja je oštetio dovoljno da ih izbaci iz borbe.

Radije ne razmišlja o životima koji su pritom ugašeni, ali priznaje da su u petak u 7.15 njegove bespilotne letelice sa eksplozivom ubile dvojicu ruskih vojnika i ranile šest u utvrđenom položaju u rovu u blizini sela Robotine u južnoj regiji Zaporožje, gde ukrajinske snage napreduju kroz splet poteznih, protivpešadijskih i protivoklopnih mina. Upravo je do njega stigla vest da je položaj u međuvremenu zauzet.

- U ratu nema ničega za pohvalu - kaže Oleksandr.

Oleksandrovi dronovi napravljeni su od komponenti kupljenih onlajn iz Kine, a zatim su ih sastavila dva njegova prijatelja. Cena je oko 400 dolara po dronu, a troškove uglavnom pokrivaju velikodušni neimenovani donatori.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading