LOŠE VESTI ZA UKRAJINU Ako ne naprave ozbiljan prodor na frontu, rizikuju dve izuzetno opasne stvari
Foto: EPA/EPA-EFE/OLEG PETRASYUK

Pol Roncajmer je napomenuo da se nadaju brzom kolapsu fronta, kao prošle godine u Harkovu ili Hersonu.

-Ukrajinci još nisu uspeli da probiju odbranu. Ruska vojska je preživela, doduše sa gubicima. Ako Oružane snage Ukrajine ne naprave ozbiljan prodor, ceo uspeh rata za Kijev može biti ugrožen. Ali stvari bi mogle postati još gore ako Rusi uspeju da odbiju sve napade. Tada će Ukrajinci morati da se pripreme za rusku kontraofanzivu.

Ukrajinci znaju da su im potrebne velike pobede da bi nastavili da podržavaju Zapad.

Strah je da Zapad može reći: „Vidite sami, ne uspevate. Ima li smisla nastaviti borbu? Sedite za pregovore."

Bugarski analitičar: SAD traže način da se izvuku iz sukoba

Ne postoje ozbiljni stručnjaci koji smatraju da Ukrajina može da preokrene tok oružanog sukoba i pobedi, izjavio je bugarski analitičar Bojan Čukov.

-Na samoj kontakt liniji među snagama se ne dešava ništa posebno. Iza kulisa, međutim odvijaju se različiti procesi, ali ne u korist Ukrajine. Stručna zajednica u Sjedinjenim Američkim Državama i Zapadnoj Evropi ne smatra da Ukrajina može da preokrene situaciju. Većina stručnjaka ocenjuje da je Ukrajina već praktično izgubila rat, istakao je Čukov u emisiji Bugarskog nacionalnog radija.

On je naglasio da eksperti u delovanju SAD, a u svetlu predstojećih izbora vide pokušaj da se izvuku iz ovog sukoba i prebace ga na Evropljane.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading