Ukrajinci se vraćaju kući
Foto: EPA-EFE/UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE

Planovi za obuku marinaca najavljeni su u februaru tokom iznenadne posete ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog Londonu. Od tada je oko 900 ukrajinskih marinaca završilo kurs, gde su ih obučavali britanski komandosi.

Britanski ministar odbrane Ben Volas rekao je: „Velika Britanija je predvodila put u obuci ukrajinskih oružanih snaga, pružajući vodeću svetsku obuku borbenih veština za više od 20.000 regruta ukrajinske vojske kroz operaciju Interflek.

- Ovaj program obuke, koji sprovode elitni britanski komandosi, podržaće Ukrajinu da izgradi sopstvene specijalne pomorske snage i proširi svoje sposobnosti za delovanje u pomorskom okruženju.

Marinci su prošli obuku u nizu oblasti, uključujući upotrebu protivtenkovskog oružja, protivvazdušnih projektila i upotrebu minobacača i bespilotnih letelica.

To su civilni dobrovoljci

Ministarstvo odbrane saopštilo je da su mnogi ukrajinski pripravnici bili civilni dobrovoljci bez prethodnog vojnog iskustva.

Ostali su prebačeni iz drugih jedinica Oružanih snaga Ukrajine. Preko 20.000 ukrajinskih regruta već je obučeno u Velikoj Britaniji od početka rata.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Kritikopulos Z'glavkos &

11.08.2023 14:15

Дабог да им се срушили авиони при повратку !!! (Kritikopulos Z'glavkos i Jorgos Papajorgos).