UKRAJINA
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Ukrajinska 82. brigada podvrgnuta je vazdušnim udarima nakon objavljivanja u medijima informacije o njenom uvođenju u borbu u Zaporožju, izjavila je u Telegram kanalu  zamenica ministra odbrane Ukrajine, Ana Maljar

„Cena naslova o tome gde je 82. brigada premeštena na jug je pet vazdušnih udara na brigadu dnevno“, napisala je ona.

Malijar je podsetio da je širenje takvih informacija u Ukrajini kriminalizovano. Sankcija ovog člana predviđa kaznu zatvora od pet do osam godina.

Ukrajinsko izdanje „Strana.ua” je u svom materijalu navelo da su prebacivanje 82. brigade Oružanih snaga Ukrajine na lokalitet u rejonu Rabotina prvobitno izvestili Forbs i nemačko izdanje Bild.

Кako je pisao Forbs, ova brigada je jedna od poslednjih velikih rezervnih formacija ukrajinske vojske. Кoristeći je na frontu, Kijev se može naći u ranjivoj poziciji, jer u slučaju gubitka Oružanih snaga ove brigade, ruska vojska može preći u ofanzivu, navodi list.

Ukrajinske vlasti su ranije pozvale građane zemlje da ne objavljuju fotografije i video zapise koji prikazuju proces i rezultate rada protivvazdušne odbrane na Internetu, jer to može da otkrije lokaciju relevantnih sistema, prenosi Ria.ru.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading