GRUVAJU EKSPLOZIJE U MELITOPOLJU Ukrajinska kontraofanziva protiv ruskih snaga nastaviće se od ovog datuma (FOTO/VIDEO)
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Moskva tvrdi da su ruske snage PVO tokom jučerašnjeg dana oborile dron u severozapadnom regionu Krima, dok je ruski predsednik Vladimir Putin ocenio da je Zapad namerno izazvao sukob u Ukrajini kako bi usporio razvoj Rusije.

BLOG UŽIVO:

Izveštaj ruske vojske sa ukrajinskog fronta

22:52 - 

Prvi rezultati izbora u delovima RF

22:22 - Prvi put na njima učestvuju i građani novih regiona: Donjecke i Luganske Narodne Republike i Zaporoške i Hersonske oblasti. Kako pokazuju podaci lokalnih izbornih komisija, vladajuća partija u Rusiji - "Jedinstvena Rusija" - pobeđuje na izborima u novim ruskim regionima.

Poteškoće oko F-16 u Ukrajini

21:38 - Sve oštrija neslaganja na liniji Vašington-Kijev oko brzine isporuke višenamenskih lovaca F-16.

 

 

Blinken: Smatramo da će Ukrajina odlučiti da pregovara sa Rusijom

20:30 - SAD smatraju da će Ukrajina odlučiti da pregovara sa Rusijom ako Moskva izađe sa takvom inicijativom, izjavio je državni sekretar SAD Entoni Blinken.

Uhapšen glavni Putinov doktor

19:45 - Viktora Truhina (59), glavnog doktora ruskog predsednika Vladimira Putina za kojeg se veruje da je upućen u sve medicinske tajne šefa Kremlja, uhapsila je Federalna služba bezbednosti prilikom "pokušaja bekstva iz zemlje".

Eliminisano 260 vojnika

19:12 - Oružane snage Rusije su porazile ljudstvo i vojnu tehniku Oružanih snaga Ukrajine kod Kleščejevke, Krasnog, Maloliinovke u DNR, ubivši do 260 vojnika i oficira Oružanih snaga Ukrajine.

 

 

Snimljeno dejstvo ruskog snajpera

18:30 - Precizan pogodak snajperista 38. gardijske motorizovane brigade negde u rejonu Guljaj-Polje.

 

 

Eksplozije u Melitopolju

17:59 - Dve eksplozije odjeknule su u Melitopolju u Zaporoškoj oblasti.

Nastavak ukrajinske kontraofanzive

17:00 - Ukrajinska kontraofanziva protiv ruskih snaga nastaviće se i nakon što nastupi hladnije vreme kasnije ove godine, uprkos poteškoćama, izjavio je danas šef kijevske obaveštajne službe.

Neutralisan dron u Orlovskoj oblasti Rusije

16:02 - Sredstva za elektronsko ratovanje neutralisala su ukrajinski dron u blizini sela Somovo u Orlovskoj oblasti Rusije, saopštila je regionalna uprava na Telegramu.

U saopštenju se dodaje da niko nije povređen i da je situacija pod kontrolom.

Makron: G20 nije mesto gde se očekuje diplomatski napredak u vezi s Ukrajinom

15:15 - Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da G20, koja je osnovana s ciljem rešavanja međunarodnih ekonomskih pitanja, nije nužno mesto gde se očekuje diplomatski napredak vezano za prekid sukoba u Ukrajini.

On je na konferenciji za novinare rekao da deklaracija G20 nije diplomatska pobeda Rusije, i da ona izolovana izlazi sa samita, prenosi Rojters.

Erdogan poziva zemlje G20 da ispune ruske zahteve o izvozu žita

14.45- Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pozvao je pojedine lidere zemalja G20 da ispune neke ruske zahteve kako bi se oživeo sporazum o izvozu žita Crnim morem i kako bi se smanjile cene hrane u svetu.

Pozivajući se na neimenovane izvore, Blumberg prenosi da Erdogan, koji je bio jedan od posrednika u prvobitnom sporazumu o izvozu žitarica, vrši pritisak na sastancima iza zatvorenih vrata sa liderima zemalja G20 u Nju Delhiju.

500.000 RUSA KRENULO NA UKRAJINCE?

14.16- Načelnik obaveštajne službe Kijeva veruje da ruski rat protiv Ukrajine neće biti dugotrajan.

Njegova agencija je izvestila da je Moskva prikupila blizu pola miliona vojnika na okupiranim ukrajinskim teritorijama.

"Ne podržavam pretpostavku da će ovo biti dug rat. Ovo je moje lično mišljenje na osnovu analize podataka koje imamo, pre svega, o neprijatelju", rekao je Kirilo Budanov, prenosi Interfaks-Ukrajina.

Ukrajina zamrzla više od 80 miliona dolara imovine Kolomojskog

13.56- Ukrajinske agencije za borbu protiv korupcije zamrzle su danas više od 80 miliona dolara u imovini koja pripada tajkunu Igoru Kolomojskom na 48 sati u okviru istrage o proneveri, javlja Rojters pozivajući se na ukrajinske medije.

Kolomojskom, jednom od najbogatijih ljudi Ukrajine i takozvanom oligarhu, prošle nedelje je određen pritvor zbog sumnje za pranje novca, a prema izveštajima medija, vodi se kao osumnjičeni u slučaju pronevere. Advokat Kolomojskog nije odmah odgovorio na pismene zahteve za komentar o zapleni imovine. Kolomojski je negirao da je počinio prekršaje za koje se tereti.

U raketnom napadu u Ukrajini poginula španska humanitarka

12.20- Španska humanitarka poginula je u Ukrajini kada je raketa pogodila vozilo u kojem se nalazila, saopštio je šef španske diplomatije Hose Manuel Albares.

"Nažalost, mogu da potvrdim da je raketa pogodila vozilo u kojem se nalazila španska predstavnica u humanitarnoj nevladinoj organizaciji u Ukrajini", naveo je Albares u saopštenju.

U napadu koji se dogodio juče u mestu Časiv Jar, u regionu Donjecka na istoku Ukrajine, poginuo je i kanadski humanitarac.

Američki general: Nisu gotovi

10.26- Ukrajini je preostalo nešto više od 30 dana pre nego što vremenske prilike ometu njenu protivofanzivu, kaže visokopozicionirani američki general.

U razgovoru za BBC general Mark Mili rekao je da bi hladniji uslovi Ukrajini mogli znatno da otežaju manevrisanje

Američka vojska produžava rok za obuku Ukrajinaca

09.48- Nakon velikih ukrajinskih gubitaka, vojska SAD je produžila inicijativu za obuku ukrajinskog osoblja za upravljanje tenkovima M1A1 Abrams.

Ovo je najavila Komanda američke vojske za Evropu i Afriku. Program, koji je prvobitno planiran za završetak sredinom septembra, sada se predviđa da će kasniti nekoliko nedelja.

Kijev najavljuje nastavak kontraofanzive

08.44- Ukrajinska kontraofanziva protiv ruskih snaga nastaviće se i nakon dolaska hladnijeg vremena, uprkos poteškoćama, izjavio je danas šef kijevske obaveštajne službe Kirilo Budanov.

Ukrajina je ovog leta pokrenula kontraofanzivu protiv ruskih snaga, vrativši pod svoju kontrolu više od deset sela na jugu i istoku za tri meseca. "Borbena dejstva će se nastaviti na ovaj ili onaj način. Po hladnom, mokrom vremenu i blatu teže se boriti. Borbe će se nastaviti. Kontraofanziva će se nastaviti“, rekao je Budanov na konferenciji u Kijevu, prenosi Rojters.

 

Moskva: Oboreni dronovi kod Krima, uništeni gliseri kod Zmijskog ostrva

07.26 - Ruske snage su oborile osam bespilotnih letelica iznad Crnog mora u blizini Krima i uništile tri glisera tokom noći, saopštilo je Ministarstvo odbrane RF.

Napad dronovima na Kijev tokom noći

07.25 - Ukrajinski zvaničnici saopštili su da je Rusija tokom noći izvela napad dronovima na Kijev, kao i da su eksplozije odjekivale dva sata.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading