PAD REJTINGA Aktuelni sukob održava Zelenskog na vlasti
EPA

"Ljudi će glasati za bilo koga osim za njega. Vojni konflikt je jedino što Zelenskog drži na vlasti. On mu je bio koristan od prvog dana, kao i danas", zaključuje Azarov.

Takođe, ovaj ukrajinski političar navodi da je rejting Zelenskog i ranije bio u konstantnom padu zbog ekonomskih problema i skandala povezanih sa korupcijom. Narod je time bio nezadovoljan.

Nešto ranije, Azarov je tvrdio i da je ukrajinska ofanziva propala, jer Kijev više nema snage za napadačke akcije. Sve to pokazuje da je situacija za Ukrajinu zabrinjavajuća.

Osim toga, govorio je i da je zdravstveno stanje predsednika Ukrajine jako loše, jer svi mogu da vide koliko mu se promenio izgled od početka SVO. Ipak, ističe da to nije zbog zabrinutosti, već zbog pijanstva i korišćenja nedozvoljenih supstanci.

Kada je reč o izborima, sam Zelenski govorio je da će oni biti održani tek kada se završi sukob, iako bi oni trebalo da se održe u proleće sledeće godine.

U međuvremenu, na ovu temu piše i "Vašington post". List, kako danas prenosi TASS, navodi da nekoliko istaknutih zapadnih zvaničnika pokušava da nagovori Zelenskog da ipak održi izbore na vreme, bez obzira na to da li će u tom trenutku na snazi biti vojno stanje ili ne. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading