UKRAJINCI OBJAVILI STRAVIČAN SNIMAK SA FRONTA "Pogodili smo rusko komandno mesto, poginulo je 8 oficira" (VIDEO)
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

 Moskva je uputila protest Bugarskoj zbog proterivanja ruskih sveštenika.

Bivši ukrajinski nacista dobio ovacije kanadskog parlamenta tokom posete Zelenskog, usledilo je izvinjenje predsednik kanadskog Donjeg doma Entonija Rota.

Poljski predsednik Andžej Duda izjavio je da bi Poljska mogla da obezbedi Ukrajini starije oružje iz svog arsenala nakon što ga zameni za moderno.

BLOG UŽIVO:

Ukrajina:Dve osobe poginule, a tri povređene u ruskim napadima na Herson

18.49- Dve osobe su poginule, a tri su povređene danas u ruskim vazdušnim napadima na region Hersona na jugu Ukrajine, izjavio je načelnik regiona Oleksandr Prokudin.

Prokudin je naveo da je jedna žena poginula, a da su tri osobe ranjene, uključujući policajca, kada su ruske snage napale grad Berislav i uništile neutvrđeni broj privatnih kuća.

Ukrajinci tvrde: Pogodili smo rusko komandno mesto, poginulo je 8 oficira (VIDEO)


14.47 - Ukrajinske odbrambene snage su gađale privremeno komandno mesto Rusa u Hersonskoj oblasti nakon dojave Službe bezbednosti Ukrajine, prenosi Ukrajinska pravda, pozivajući se na izvor u Službi bezbednosti Ukrajine (SSU).

Snimak eksplozije na ruskom komandnom punktu kod Hersona dostavio je, kako je navedeno, izvor ukrajinske pravde.

Navodno, zahvaljujući dojavi SSU, raketa HIMARS gađala je dnevni sastanak ruskih oficira 24. motorizovanog puka 70. motorizovane divizije.

Prema pisanju Ukrajinskog lista, osam ruskih oficira je poginulo, dok je sedam ranjeno.

 

Ukrajina dobila polovinu obećanih tenkova

14.09 - "Do sada je stiglo manje od polovine očekivanih tenkova M1 Abrams", izjavio je ukrajinski vojni zvaničnik za publikaciju pod uslovom da ostane anoniman.


Početkom godine, predsednik Bajden je obećao da će njegova vlada Ukrajini prebaciti 31 tenk M1 Abrams.

Napad na trafo stanicu u Kurskoj oblasti

13.46 - Ukrajinski dron bacio je eksplozivnu napravo na trafostanicu u Kurskoj oblasti, bez struje je ostalo sedam naselja, a ranjenih nema, saopštio je gubernator te oblasti.

"PUTINA SU IZDALI NJEGOVI OFICIRI" Britanci prenose: Procurele su informacije važne za napad na ruski štab

13.10 -Britanci prenose da su procurele su informacije važne za napad na ruski štab.

 

https://www.alo.rs/vesti/ukrajina/809261/raketni-udar-pogodio-stab-crnomorske-flote/vest

 

 

"Moskva pokreće pokušaj da ponovo uđe u Savet UN za ljudska prava"

11.55 - Samo prošle nedelje, u izveštaju Ujedinjenih nacija navodi se da se stanje ljudskih prava u Rusiji "značajno pogoršalo" od njene invazije na Ukrajinu. Šest nedelja nakon te invazije na Ukrajinu, Generalna skupština UN suspendovala je rusko mesto u 47-članom Savetu za ljudska prava u Ženevi. Rusija sada navodno traži da bude ponovo izabrana u to telo. Bi-Bi-Si kaže da je dobio kopiju dokumenta o stavu koji Rusija šalje članicama UN tražeći njihovu podršku na glasanju sledećeg meseca.

Trido: Prisustvo pripadnika SS divizije u parlamentu velika sramota za Kanadu

11.35 - Činjenica da je u kanadski parlament pozvan Ukrajinac koji se borio u nacističkoj jedinici u Drugom svetskom ratu je "velika sramota" za Kanadu, saopštio je premijer Džastin Trido.

"Ovo je velika sramota za parlament Kanade i samim tim za sve Kanađane", dodao je Trido i dodao da je "izuzetno uznemirujuće to što se dogodilo".

Jaroslav Hunka (98) dobio je ovacije nakon što ga je predsednik Donjeg doma Entoni Rota nazvao "herojem" tokom posete ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog u petak, prenosi Bi-Bi-Si.

Rota je saopštio da mu nisu bile poznate Hunkine veze sa nacistima i da je pogrešio kad ga je pozvao da prisustvuje događaju.

Nemačka slala neispravnu vojnu opremu?

11.26 -Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok priznala je da je Berlin u Kijev poslao vojnu opremu koja je ili stara ili skoro neispravna.

"Neka naša pomoć je bila veoma stara, znali smo, i to smo rekli na početku, da neke od njih baš i ne rade“, rekla je nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok.

Prema njenim rečima, pojedinačno oružje koje je isporučeno ukrajinskim Oružanim snagama možda nije funkcionisalo zbog nedostatka potrebne municije.

"Bezuslovna predaja Ukrajine"

10.56 - "Ukrajina će morati da se odrekne Hersonske, Zaporoške, Donjecke i Luganske oblasti da bi sklopila mirovni sporazum sa Rusijom", izjavio je bivši analitičar CIA Lari Džonson.

"Jedini način da se sve ovo okonča je bezuslovna predaja Ukrajine", naglašava Džonson.

Podrška Ukrajini je skupa

09.30 - Podrška Ukrajinu i ulazak u NATO skupo koštaju Finsku, rekao je ministar odbrane te zemlje Jan Kusela.

- Članstvo u NATO je skupo, podrška Ukrajini je skupa i kraj se ne nazire - naveo je on.

Lokalne vlasti: Eksplozija u Krivom Rogu

08.36 - Vojna administracija u Krivom Rogu objavila je da je u tom gradu rano jutros odjeknula eksplozija, preneo je Ukrinform.

Prema njihovim navodima, u vazdušnom napadu pogođeno je lokalno preduzeće, a nije bilo povređenih.

U Krivom Rogu oglasile su se i sirene za vazdušnu opasnost.

Načelnik Kurske oblasti: U napadu dronom oštećena trafostanica, sedam naselja bez struje

07.59 - Načelnik Kurske oblasti u Rusiji Roman Starovojt tvrdi da je u napadu ukrajinskog drona oštećena trafostanica u toj oblasti.

Kako je objavio na Telegramu, u napadu nije bilo povređenih, a bez struje je ostalo sedam naselja.

Vazdušna opasnost objavljena u više mesta

07.28 - Vazdušna opasnost jutros je objavljena u Nikolajevskoj, Čerkaskoj, Vinickoj, Kirovogradskoj i Odeskoj oblasti Ukrajine, kao i u delovima Hersonske i Zaporoške oblasti pod kontrolom Kijeva.

UKRAJINCI UDARILI NA KRIM "Oborena raketa u blizini aerodroma "

07.00 - Protivvazdušna odbrana odbija raketni napad, jedna raketa je oborena u blizini aerodroma Belbek na Кrimu, saopštio je sinoć gubernator Sevastopolja Mihail Razvožajev.

O radu PVO javljaju i stanovnici Belgorodske oblasti.

Iznenađenje za ruske komandose usred bela dana (VIDEO)

06.55Novi snimak sa prve linije fronta u Ukrajini još jednom je užasnuo korisnike društvenih mreža! Vojnici pronašli zaklon u zemunici, ali nisu ni svesni da ih neprijatelj posmatra.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading