Medvedev najavio dve "prijatne" vesti za Kijev
Foto: EPA/Foto: EPA

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev je 4. oktobra na svom Telegram kanalu govorio o dve „prijatne vesti“ za kijevske vlasti.

Prvi od njih, rekao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti, bio je da šef Evropskog saveta Šarl Mišel nije isključio mogućnost da Ukrajina uđe u Evropsku uniju 2030. godine.

„To znači da EU veruje da će sadašnja Bandera država trajati do ovog trenutka“, napisao je on.

Medvedev je drugom „prijatnom” vesti za Kijev nazvao ostavku predsednika Predstavničkog doma američkog Kongresa Kevina Makartija , što se dogodilo prvi put u istoriji zemlje. Prema rečima zamenika predsednika Saveta bezbednosti, to je postalo moguće zbog ljubavi kongresmena „prema kijevskoj vladi i budžetskim kompromisima za finansiranje Banderovih pristalica“.

„Postoji nesumnjiv razlog za ponos, jer je izbor bio između rešavanja brojnih unutrašnjih problema samih Sjedinjenih Država i daljeg hranjenja neonacista“, rekao je Medvedev.

 Kako prenosi IA Regnum , američki predsednik Džo Bajden je 1. oktobra potpisao zakon koji je prethodno odobrio Kongres, kojim se dozvoljava nastavak finansiranja rada vlade zemlje na 45 dana - do 17. novembra. Dokument ne predviđa novo finansiranje Kijeva.

Pres sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov 2. oktobra je nedostatak pomoći Ukrajini u američkom budžetu nazvao privremenim rešenjem. Portparol Kremlja je naglasio da je Vašington i dalje uključen u ukrajinski sukob.

BONUS VIDEO

@alo_portal Beograđani sa decom pale sveće za ubijene Srbe #alo #alodnevnenovine #hram #beograd #fypシ ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading