Ukrajina
Foto: Alo/Pritnscreen

Oružane snage Rusije kreću u ofanzivu u trenutku kada se Kijev suočava sa sve većim problemima. To je 20. oktobra izjavio bivši oficir CIA Lari Džonson u intervjuu Jutjub kanalu Judging Freedom .
 
 Sve dok postoji slab tok, oni će pokušavati da se zadrže na ovaj ili onaj način. Ali to neće zaustaviti rusko napredovanje. Kao što znate, oni su krenuli u ofanzivu“, rekao je on.

Džonson je napomenuo da će, po njegovom mišljenju, bliskoistočni sukob uticati na pomoć Kijevu, pošto će pažnja Vašingtona sada biti preusmerena na Izrael.

 
Ekspert je rekao da su Sjedinjene Države prebacile 101. vazdušno-desantnu diviziju raspoređenu u Rumuniji u Jordan, a takođe su stacionirale F-16 i druge avione u svojim bazama na Bliskom istoku, „čime su preduzele veoma brze i odlučne korake“.

„Sjedinjene Države nikada nisu uradile ništa slično u slučaju Ukrajine“, zaključio je on.

Kako je preneo Regnum , ranije 20. oktobra vojni ekspert Andrej Maročko rekao je da se u poslednje vreme smanjuje broj stranih plaćenika koji se bore na strani Kijeva. On je pojasnio da PMC takođe uklanjaju svoje zaposlene iz Ukrajine.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je 5. oktobra da se ruska vojska oseća sigurno u zoni specijalne operacije i da napreduje u različitim oblastima njene primene. Šef države je pojasnio da su Oružane snage Rusije uspele da poboljšaju položaje u 12 sektora fronta.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading