ODJEKNULO NEKOLIKO EKSPLOZIJA! Kadirov najavio lošu vest za jedinice OSU, evo ko stiže na front (FOTO/VIDEO)
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Ruske snage kod Bahmuta su ojačane, prešle su iz odbrane u aktivna dejstva.

Kijev je optužio Moskvu za napade na Herson i Odesu, u kojima je, kako tvrde, poginula jedna osoba, a pet je povređeno. 

Rusija, s druge strane, navodi da je Crnomorska flota uništila dva ukrajinska bespilotna plovila, a da je iznad Krima oboreno osam ukrajinskih raketa. 

Moskva tvrdi da Kijev na bojnom polju nije postigao nijedan taktički značajan uspeh, i navodi da je od početka kontraofanzive poginulo ili ranjeno više od 90.000 ukrajinskih vojnika.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

Kraj bloga

JOŠ VIŠE SE ZAHUKTAVA Zelenski šalje elitnu brigadu “Magura” da zkrpi rupe zbog ruskog prodora (VIDEO)

23.00 Oružane snage Ukrajine šalju „elitnu“ nacionalističku brigadu sa sve tenkovima Leopard 2 u Avdejevku. Ista je prethodno već poražena kod Rabotina, navode ruski izvori.

Uzbuna u Sevastopolju

22.11 - U Sevastopolju je objavljena uzbuna za vazdušnu opasnost, saopštio je gubernator grada Mihail Razvožajev na svom Telegramu. On je dodao da je vojska u oblasti zaliva upotrebila dimnu zavesu.

Snimak žestoke borbe na frontu (VIDEO)

22.00

 

b92

 

Ukrajinske snage zadale stravičan udarac rusima (VIDEO)

20.30Odjeknule strašne eksplozije, pa izbio ogroman požar

Lojd: Rusija će uspeti u svojim namerama ako ne nastavimo da podržavamo Ukrajinu

20.10 - Američki ministar odbrane Lojd Ostin rekao je da će Rusija ostvariti svoje namere u Ukrajini ako se ne nastavi podrška SAD Kijevu.

“Mogu da garantujem da će bez naše podrške (ruski predsednik Vladimir) Putin biti uspešan“, rekao je Ostin tokom saslušanja u Senatu o zahtevu predsednika Džoa Bajdena za novih 106 milijardi dolara za finansiranje planova za bezbednost granica Ukrajine, Izraela i SAD.

Ako sada izvučemo tepih ispod njih, Putin će samo ojačati i biće uspešan u onome što želi“, dodao je Ostin, sedeći pored državnog sekretara Entonija Blinkena.

UKRAJINA NE MOŽE PROTIV RUSIJE BEZ POMOĆI SAD Američki ministar odbrane upozorava - Ako sada izvučemo tepih ispod njih, Putin će samo ojačati

19.20Američki ministar odbrane Lojd Ostin rekao je da će Rusija ostvariti svoje namere u Ukrajini ako se ne nastavi podrška SAD Kijevu.

"Postalo je očigledno šta dolazi" 

 19.07 - Riter tvrdi da su zapadni mediji počeli pripreme

Glavno sa brifinga ruskog MO:

18.35 - Gubici Oružanih snaga Ukrajine na donjeckom pravcu iznosili su oko 170 vojnika i 2 borbena vozila Bredli;

- PVO je oborila avione MiG-29 i helikopter Mi-8 Oružanih snaga Ukrajine u Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti;

- Ruske oružane snage su uništile 33 ukrajinske bespilotne letelice;

- Oružane snage Rusije u blizini Malodolinskog, Odeska oblast, pogodile su proizvodne pogone bespilotnih letelica i bespilotnih plovila Oružanih snaga Ukrajine;

- Oružane snage Ukrajine izgubile su više od 140 vojnika i dva samohodna topa „Paladin“ na zaporoškom pravcu;

- Ruske oružane snage pogodile su položaje dve brigade Oružanih snaga Ukrajine u području Ugljedara i Staromajorska u DNR;

- Gubici Oružanih snaga Ukrajine na južnodonjeckom pravcu iznosili su oko 160 vojnika;

- Ruske oružane snage odbile su pet napada Oružanih snaga Ukrajine na kupjanskom pravcu, gubici VSU iznosili su oko 60 vojnika;

- Oružane snage Rusije su pogodile položaje Oružanih snaga Ukrajine u 132 područja.

Ruska vojska dronom eliminisala tenk OSU na frontu (VIDEO)

18.02 -

 

 

Kadirov: Poleteo još jedan avion sa dobrovoljcima

17.22 - Čečenski lider Ramzan Kadirov saopštio je da je sa aerodroma Grozni u zonu vojne operacije poleteo još jedan avion sa dobrovoljcima koji su prošli ubrzani kurs praktične obuke na teritoriji Ruskog univerziteta specijalnih snaga u Gudermesu.

Eksplozije u Hmeljnickoj oblasti

17.00 - Nekoliko eksplozija odjeknulo je u Hmeljnickoj oblasti, prenose ukrajinski mediji.

Vlasti to objašnjavaju dejstvom sistema PVO.

 

Od SAD i EU 2,8 milijardi dolara

 

14:10 - Državni budžet Ukrajine je u oktobru dobio oko 2,8 milijardi dolara od svojih međunarodnih partnera, odnosno SAD i EU, saopštilo je ministarstvo finansija, prenosi Kijev Indipendent.

Rusija: FSB uhapsio saučesnika u atentatu na Olega Carjova

13:05 - Federalna služba bezbednosti (FSB) Rusije uhapsila je ruskog državljanina koji je, navodi se u saopštenju, po instrukcijama Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) pratio bivšeg poslanika ukrajinskog parlamenta Olega Carjova i napravio skladište sa oružjem, koje je korišćeno u atentatu.

"Prema rezultatima istrage, koordinator atentata na Carjova je 46-godišnji ruski državljanin, stanovnik Jalte, koji je, po nalogu SBU, organizovao nadzor Carjova i opremio skrovište razornim oružjem u Jalti, koje je kasnije korišćeno u pokušaju atentata. On je priznao saradnju sa SBU i da je počinio nezakonite radnje", navodi se u saopštenju, prenela je RIA Novosti.

Ukrajincima u rovove upadaju pacovi od pola metra 

12:15 - Vojska ruskog predsednika Vladimira Putina koja ratuje u Ukrajini ima problem sa glodarima, objavio je Njuzvik pozivajući se na postove na društvenim mrežama.

Američki magazin navodi da je o ovome izvestio nalog koji objavljuje snimke usredsređene na ratne operacije ukrajinskih snaga.

Ukrajina: Jedna osoba poginula u granatiranju Hersona

10:52 - U ruskom granatiranju Hersonske oblasti jedna osoba je poginula, a 16 je ranjeno, tvrde lokalni zvaničnik Aleksandar Prokudin.

"Ruska vojska je gađala stambene četvrti naseljenih mesta u regionu, administrativne zgrade u Berislavskom i Hersonskom okrugu, preduzeće prehrambene industrije i biblioteku u Hersonu. Usled ruske agresije jedna osoba je poginula, a 16 je povređeno", napisao je Prokudin na Telegramu

Moskva: Oboren dron iznad Belgorodske oblasti

10:20 - Ruska protivvazdušna odbrana oborila je ukrajinski dron iznad Belgorodske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Kako je navedeno, oko 11.30 po moskovskom vremenu sprečen je pokušaj Ukrajine "da izvrši teroristički napad bespilotnom letelicom na objekte na teritoriji Ruske Federacije", prenosi agencija RIA Novosti.

Cela porodica ubijena na spavanju

09:40 - Devetočlana porodica, uključujući dvoje male dece, pronađena je ubijena u svom domu u gradu Volnovaha na istoku Ukrajine. Ubistvo je izazvalo gnev u Ukrajini i pokrenulo istrage u obe zemlje.

 

Delovali ruski teški sistemi za bacanje plamena

08:25 - Ruski teški sistemi za bacanje plamena pogodili su uporišta Oružanih snaga Ukrajine na kupjanskom pravcu, izjavio je za Sputnjik portparol centra Zapad Sergej Žibinski.

- Posade teških sistema za bacanje plamena pogodila su uporišta vodova i koncentracije ljudstva u skloništima 32. mehanizovane brigade u rejonu Ivanovke - rekao je on.

Leopard 2 neefikasan u Ukrajini

07:55 - Tenkovi Leopard 2 koje je Zapad isporučio Ukrajini pokazali su se neefikasnim na liniji borbenog dodira zbog tehničkih karakteristika, rekao je savetnik šefa Donjecke Narodne Republike Jan Gagin.

- Ovi tenkovi su se pokazali neefikasnim. Nemaju manevarske mogućnosti, teški su, spori - posebno u blatnjavim uslovima, i prilično ranjiv trup. Ne mogu se popraviti na bojnom polju, moraju se voziti u remontni centar, gde ih moraju servisirati posebno obučeni ljudi, koristeći sve potrebne komplete za popravku - rekao je on.

Serija eksplozija u Hmeljnickoj oblasti

07:15 - Nekoliko eksplozija odjeknulo je u Hmeljnickoj oblasti, prenose ukrajinski mediji.

Vlasti to objašnjavaju dejstvom sistema PVO.

Prethodno su u nekoliko regiona Ukrajine periodično objavljivali upozorenja o vazdušnim napadima. Kako javljaju ukrajinski mediji, eksplozije su se čule u Nikolajevskoj oblasti i u Mirgorodskom regionu Poltavske oblasti, preneo je Sputnjik. 

Lojd: Rusija će uspeti u svojim namerama ako ne nastavimo da podržavamo Ukrajinu

 

Američki ministar odbrane Lojd Ostin rekao je da će Rusija ostvariti svoje namere u Ukrajini ako se ne nastavi podrška SAD Kijevu.

“Mogu da garantujem da će bez naše podrške (ruski predsednik Vladimir) Putin biti uspešan“, rekao je Ostin tokom saslušanja u Senatu o zahtevu predsednika Džoa Bajdena za novih 106 milijardi dolara za finansiranje planova za bezbednost granica Ukrajine, Izraela i SAD.

Ako sada izvučemo tepih ispod njih, Putin će samo ojačati i biće uspešan u onome što želi“, dodao je Ostin, sedeći pored državnog sekretara Entonija Blinkena.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading