aaa
Foto: Alo/printscreen

Poraz ukrajinskog kompleksa dogodio se u pravcu Zaporožja.

Usled udara drona po prvoj haubici, njena municija je detonirala, a ostaci iz instalacije su pali u obližnje sklonište. Tamo je bio još jedan Krab, koji se takođe zapalio.

U svetlu ovakvih događaja, nije iznenađujuće što je britansko odeljenje odbrane nazvalo Lancet najefikasnijim ruskim oružjem u poslednjih godinu dana. Moskva koristi ove bespilotne letelice za udar prioritetnih ciljeva i protivbaterijske napade, kao i za uništavanje ukrajinske artiljerije. Ranije je ruska strana koristila bespilotne letelice uglavnom u izviđačke svrhe.

Osim toga, ukrajinske oružane snage nazivaju Lancet jednom od najvećih pretnji na liniji kontakta. Ovi dronovi stvaraju mnoge probleme ukrajinskim jedinicama koje nemaju efikasna sredstva zaštite od bespilotnih letelica.

 

 

BONUS VIDEO

 

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading