Ruski obaveštajac
Foto: Printscreen/MO Rusije

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Zelenski: Ruski napadi biće jači sa dolaskom zime, snažno ćemo odgovoriti

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas da će ruski napadi dronovima i raketama na Ukrajinu postati jači sa dolaskom zime, ali da će Ukrajina snažno odgovoriti.

"Ove noći bilo je četrdesetak Šaheda. Više od polovine je oboreno... Čuvari neba su efikasno dejstvovali na teritoriji deset oblasti - Harkovske, Zaporoške, Hersonske, Nikolajevske, Odeske, Kijevske Kirovogradske, Viničke, Hmeljničke, Lavovske... Svesni smo da će, kako se zima bude približavala, ruski teroristi pokušati da nanesu više štete. Odgovorićemo neprijatelju. Snažno!", naveo je Zelenski na Telegramu.

Kijev: Najveći ruski napad dronovima u poslednjih nekoliko nedelja

Ukrajina je saopštila da je Rusija pokrenula najveći napad dronovima u poslednjih nekoliko nedelja, kao i da je pogođena kritična infrastruktura na zapadu i jugu zemlje.

Ukrajinske vazduhoplovne snage saopštile su da su oborile 24 drona tipa "šahed" od 40 koje je lansirala Rusija.

Mediji: Zelenski bi sledeće nedelje mogao da stigne u posetu Izraelu

Pripreme za posetu ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog Izraelu sledeće nedelje su u poodmakloj fazi, prenose izraelski mediji. Zelenski bi mogao da stigne u Izrael već u ponedeljak ili utorak.

On je navodno ponudio da dođe pre više od dve nedelje, ali su izraelske vlasti smatrale da je to preuranjeno jer je rat bio u relativno ranoj fazi, prenosi Tajms of Izrael.

SAD najavile novi paket vojne pomoći Ukrajini

Sjedinjene Američke Države najavile su novi paket oružja i opreme za podršku Ukrajini u odbrani od ruske agresije, najavio je američki državni sekretar Entoni Blinken.

Ovaj paket obezbeđuje do 125 miliona dolara naoružanja i opreme odobrene u skladu sa prethodno navedenim povlačenjima za Ukrajinu, a propraćen je saopštenjem Inicijative za bezbednosnu pomoć Ukrajini za jačanje ukrajinske protivvazdušne odbrane, navodi se u saopštenju Stejt departmenta.

U napadu ukrajinskih snaga u Hersonskoj oblasti poginulo sedam osoba

U napadu Oružanih snaga Ukrajine na zgradu socijalnog fonda i službe za zapošljavanje u naselju Čaplinka u Hersonskoj oblasti, prema prvim informacijama, poginulo je sedam osoba, izjavio je šef regiona Konstantin Basjuk.

Ukrajina

Alo!ilustracija

 

 

Blinken razgovarao sa Džonsonom o pomoći Ukrajini

Američki državni sekretar Entoni Blinken održao je prvi lični sastanak sa novoizabranim predsedavajućim Predstavničkog doma Majkom Džonsonom, tokom kojeg je razgovarao o potrebi da se nastavi podrška Ukrajini, Izraelu i drugim važnim pitanjima, saopštio je portparol američkog Stejt departmenta Metju Miler na brifingu za medije.

Zelenski razrešio komandanta Snaga za specijalne operacije i imenovao novog

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski danas je razrešio Viktora Horenka sa mesta komandanta Snaga za specijalne operacije Oružanih snaga Ukrajine (ZSO VS) i umesto njega imenovao Serhija Lupančuka.

Pomenuti ukazi objavljeni su na sajtu Kancelarije šefa ukrajinske države, prenosi Ukrinform.

Zelenski: Ruski napadi će postati jači

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je danas da će ruski napadi dronovima i raketama na Ukrajinu postati jači sa dolaskom zime, ali da će Ukrajina snažno odgovoriti.

Ukrajina

Printscreen

 

 

Ukrajina ima plan B?

Ukrajina ima alternativni plan u slučaju prestanka zapadne pomoći, izjavio je šef finansijskog komiteta Vrhovne rade.

Ogromni gubici Kijeva u pravcu Kupjanska

Gubici ukrajinskih snaga u blizini Sinkovke na kupjanskom pravcu veći su nego broj novih pridošlica, saopštio je vojni stručnjak i potpukovnik u penziji iz Luganske Narodne Republike Andrej Maročko.

On je ocenio i da ukoliko se tako nastavi, ukrajinska komanda će u potpunosti ostati bez ljudstva i sredstava za obuzdavanje ruske vojske u tom pravcu.

Ukrajinska vojska drastično smanjila aktivnost na krasnolimanskom pravcu

Ukrajinska vojska je drastično umanjila svoju aktivnost na krasnolimanskom pravcu nakon što su ruske snage izvele masovni vazdušni napad na položaje Kijeva, saopštio je vojni stručnjak i potpukovnik u penziji iz Luganske Narodne Republike Andrej Maročko.

Takođe je rekao i da ukrajinska vojska trenutno na frontalnim položajima sprovodi isključivo rotacione manevre i u toku su kontrabaterijske borbe.

Prethodno je o napadima ruske avijacije saopštilo i rusko Mininstarstvo odbrane saopštivši da su napad izveli ruski jurišni lovci Su-25 iz vojne grupacije „Centar“.

Tom prilikom, kako je navedeno iz ruskog vojnog resora, uništena je i ukrajinska vojna tehnika, a likvidiran je i veliki broj ljudstva.

Ne spava ruski PVO

Ruski PVO sistemi uništili su dron Oružanih snaga Ukrajine iznad teritorije Belgorodske oblasti.

Ruski obaveštajac video francuske snajperiste

Obaveštajac Oružanih snaga Rusije rekao je da su francuski snajperisti primećeni u blizini sela Rabotino u Zaporoškoj oblasti.

Prema njegovim rečima, Oružane snage Rusije su na ovoj deonici fronta videle afroameričke plaćenike, kao i plaćenike iz Poljske i Francuske.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading