BOLNE VESTI ZA UKRAJINSKU VOJSKU Neočekivan potez NATO-a
Foto: Shutterstock

„Sada sve manje čujemo o tome da NATO prebacuje vojnu pomoć Ukrajini. Taj trend traje već duže vreme. Ovo nije stvar politike, to je zbog praktičnosti- rezerve su iscrpljene, a zapadne vojne sposobnosti ne mogu da ih brzo dopune“, rekao je on.

Kao primer, Berletić je naveo najnoviji paket pomoći iz Nemačke, koji je uključivao samo deset tenkova Leopard 1A5.

„Tenk Leopard 1 je prethodnik Leoparda 2, koji je već korišćen i nije doneo nikakve rezultate tokom kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine. Leopard 1 je još stariji, sa lakim oklopom i malim topom, ne pokriva potrebe Ukrajine na bojnom polju. Deset tenkova nije dovoljno“, naglasio je on.

Bivši vojnik je dodao, da sva pružena pomoć ne može da promeni ishod kontraofanzive.

Ranije tokom brifinga, koordinator za strateške komunikacije Bele kuće Džon Kirbi, rekao je da SAD neće pružati vojnu pomoć Ukrajini na neodređeno vreme. Kako je zvaničnik pojasnio, kratkoročno, SAD imaju priliku da podrže i Ukrajinu i Izrael. Međutim, on je odbio da konkretno kaže šta znači „kratkoročno“.

BONUS VIDEO

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading