MASOVNO GRANATIRANJE HERSONA! Zelenski ima novu paklenu flotu "Operišu u Crnom moru"
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Slovačko ministarstvo odbrane je saopštilo da ta zemlja više neće snabdevati Kijev oružjem i municijom. Ruske snage uspevaju da blokiraju dalji prodor ukrajinskih snaga duž leve obale Dnjepra.

Kraj bloga

Zima više nije problem?

23.00 - Sjedinjene Američke Države će nastaviti da jačaju stabilnost ukrajinskog energetskog sistema, koji je pod pretnjom ruskih udara i planiraju da za to izdvoje još 500 miliona dolara, saopštio je pomoćnik američkog državnog sekretara za energetske resurse Džefri Pajet na brifingu za novinare.

"Flota bespilotnih plovila operiše u Crnom moru"

22.16 - Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski tvrdi da je Кijev stvorio flotu bespilotnih plovila koja već operiše u Crnom moru.

Кrajem avgusta ukrajinski portal „Difens ekspres“ javio je da je u Oružanim snagama Ukrajine stvorena posebna brigada za rad sa pomorskim dronovama-kamikazama.

Rusko Ministarstvo odbrane redovno izveštava o uništavanju ukrajinskih bespilotnih plovila u Crnom moru i uništavanju skladišta i proizvodnih lokacija za takve dronove.

Pogođeno dragoceno skladište oružja, na stotine evakuisano (VIDEO)

21.29Više od 600 ljudi evakuisano u jugozapadnoj ruskoj Volgogradskoj oblasti

Za sada troje povređenih u Hersonu

21.00 - "Sada se zna za tri povređena stanovnika Hersona. Među njima 15-godišnja devojčica i njen 52-godišnji rođak. Hitna pomoć je odvezla nastradale u bolnicu“, saopštio je vojni zvaničnik Aleksandr Produkin na svom Telegram nalogu.

Granatiran Herson

20.48 - Kako prenosi UkrajnVorld na svom nalogu na Iks-u, Herson je trenutno pod masovnim granatiranjem. Oni takođe tvrde da ima žrtava, a da je deo grada bez struje.

Zaharova: Sankcije EU su deo hibridnog rata

20.08 - Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da je najavljeni 12. paket sankcija Evropske unije protiv Rusije deo "hibridnog rata" koji vodi Zapad.

"Zbog beskrajnih sankcija protiv Rusije, EU je postala korisni idiot Vašingtona", rekla je Zaharova na brifingu za novinare.

Dodala je da Sjedinjene Države koriste Evropu kao "štap" u, kako je navela, antiruskoj politici Vašingtona. Ona je ponovila da je članstvo Ukrajine u NATO-u neprihvatljivo za Rusiju.

Zaharova je poručila da nove sankcije neće postići ništa i da neće ostati bez odgovora, dodavši da su sankcije Zapada štetu nanele samoj Evropskoj uniji.

Norveška spremna da zatvori granični prelaz sa Rusijom

19.39 - Norveški graničari nisu primetili da je povećan broj prelazaka ruske granice na kontrolnom punktu Storskog, ali su vlasti u Oslu spremne da ga zatvore ako to bude potrebno, rekla je danas ministarka pravde Emili Enger Mel.

Ona je istakla da Norveška pomno prati situaciju na granci sa Rusijom, preneo je TASS.

"Međutim, u ovom trenutku ne vidimo neubičajen saobraćaj na punktu Storskog", naglasila je ona.

Ministarka je napomenula da je saobraćaj bio i ostao slab tokom cele jeseni.

U Ukrajini ponovo sirene

17.51 - Uzbuna za vazdušnu opasnost objavljena je u Harkovskoj, Kirovogradskoj, Dnjepropetrovskoj i Nikolajevskoj oblasti Ukrajini, sledi iz podataka sa onlajn mape ukrajinskog Ministarstva za digitalnu transformaciju.

Vazdušna opasnost takođe je na snazi na delovima teritorije Hersonske i Zaporoške oblasti pod kontrolom Kijeva.

Zelenski: Ukrajinske snage preuzele inicijativu u Crnom moru

17.00 - Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski rekao je da su snage te zemlje preuzele inicijativu od Rusije u Crnom moru i primorala rusku pomorsku flotu da se povuče u istočnom delu mora.

"Prvi put u svetu, u Crnom moru je počela da funkcioniše flota pomorskih dronova – ukrajinska“, napisao je Zelenski u aplikaciji za razmenu poruka Telegram.

Glavna stvar iz izveštaja ruskog Ministarstva odbrane

12.40 - Na kupjanskom pravcu odbijena su tri ukrajinska napada u području Sinkovke i Zagorujkovke. Na krasnolimanskom je odbijen jedan napad Oružanih snaga Ukrajine. Ukupni gubici ukrajinskih snaga na dva pravca iznosili su oko 285 ljudi.

Ukrajina: Broj ubijenih u raketiranju stambene zgrade povećao se na tri

11.23 - Broj stradalih u ruskom napadu na grad Selidovo, severozapadno od Donjecka, povećao se na tri, nakon što su spasioci ispod ruševina pronašli beživotna tela, saopštile su danas lokalne vlasti.

Kijev: Ukrajinska vojska tokom noći oborila 16 od 18 ruskih jurišnih dronova

10.45 - Ukrajinska vojska oborila je 16 od 18 jurišnih dronova koje je lansirala Rusija, kao i jednu raketu tokom noćnih udara, saopštile su danas vazduhoplovne snage. Ukrajinske vlasti su takođe saopštile da je civilna infrastruktura u istočnom regionu Harkova oštećena raketama S-300, prenosi Rojters. Prema ovom izveštaju, nema potvrde o smrtnim slučajevima ili povređenima u napadu.

Moskva: Oboreno pet dronova iznad Brjanske oblasti i Krima

10.10 - Ruska PVO oborila je dva ukrajinska drona iznad Brjanske oblasti i presrela još tri iznad Crnog mora, saopštilo je tamošnje Ministarstva odbrane.


"Dežurni PVO sistemi su uništili dve ukrajinske bespilotne letelice iznad teritorija Brjanske oblasti i još tri bespilotne letelice presretnute su iznad Crnog mora, u blizini obale Krima", navodi se u saopštenju ruskog ministarstva na Telegramu.

Kijev: Izvedeno više vazdušnih udara na skladišta, artiljeriju i PVO sisteme ruske vojske

09.20 - Generalštab ukrajinske vojske saopštio je da je u protekla 24 časa vazduhoplovstvo izvelo 10 udara na područja gde je koncentrisano ljudstvo, naoružanje i vojna tehnika i još tri na PVO raketne komplekse ruskih trupa, prenosi agencija Unijan.

"Bliži se kraj..."

07.04 - Zamenik rukovodioca Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev smatra da se američka podrška kijevskom režimu bliži neizbežnom kraju, iako se to neće dogoditi momentalno, ali je tendencija jasna, napisao je on na Telegramu.

"Američki zakonodavci ometaju finansiranje vojnih troškova Izraela i Ukrajine ove godine. Razlozi su tehnički, ali i ne samo tehnički. Jasno je da će se sve nastaviti u novoj godini. Ipak, to je važan simptom razvoja bolesti“, napisao je on.

Ruske trupe napale oblast Harkova

07.03 - Ruske trupe napale su oblast Harkova, objavio je načelnik Harkovske oblasti Oleg Sinegubov na Telegram kanalu. 

On je pozvao stanovnike Harkova i regiona da ostanu u skloništima. Prethodno je Vazduhoplovstvo Oružanih snaga Ukrajine upozorilo stanovnike Harkovske i Donjecke oblasti na opasnost od raketa.

Zaharova: Nove sankcije EU su deo hibridnog rata, neće ostati bez odgovora

07.02 - Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da je najavljeni 12. paket sankcija Evropske unije protiv Rusije deo "hibridnog rata" koji vodi Zapad.

"Zbog beskrajnih sankcija protiv Rusije, EU je postala korisni idiot Vašingtona", rekla je Zaharova na brifingu za novinare.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading