RUSKI "GRAD" UDARIO NA NATO ORUŽJE! Žestoka borba u Crnom moru "Svi otkriveni ciljevi su uništeni" (VIDEO)
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Jedna osoba je poginula, a najmanje četiri su povređene tokom ruskog granatiranja južne ukrajinske oblasti Herson, sopštio je lokalni guverner Oleksandar Prokudin.

Ukrajinske vlasti su takođe saopštile da je civilna infrastruktura u istočnom regionu Harkova oštećena raketama S-300, prenosi Rojters.

Kraj bloga

23.01 - Zelenski najavio moguće povlačenje na frontu

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski priznao je ogroman problem sa kojim se Oružane snage Ukrajine suočavaju.

23.00 - Ukrajina najavila važnu konferenciju

Ukrajina će u decembru održati konferenciju ukrajinske i američke vojne industrije, na kojoj će učestvovati zvaničnici i "svi drugi koji organizuju odbrambeno snabdevanje" Kijeva.


"Ovo će biti značajan događaj koji će se nadovezati na naš Forum odbrambene industrije iz septembra. Forum u Vašingtonu, kao i naš rad na proizvodnji odbrambenih sredstava u Ukrajini i SAD, doprineće uspehu konferencije", napisao je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na svom nalogu na mreži X.

22.30Zelenski smenio je zamenika šefa Spoljnoobaveštajne službe Ukrajine

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski smenio je zamenika šefa Spoljnoobaveštajne službe Ukrajine Aleksandra Tarasovskog, navodi se u odgovarajućem ukazu, objavljenom na sajtu ukrajinskog lidera.Istovremeno, razlozi smene nisu navedeni.

21.44 - STIŽE OPASAN "SAVEZNIK" RUSA

Nemački ekspert otkriva šta to znači za Ukrajinu

 

21.19 - Ukrajinski energetičari traže PVO siteme

Najveća ukrajinska energetska kompanija DTEK spremna je za još jednu zimu i ruske napade, ali njenim elektranama je potrebno više sistema protivraketne odbrane da bi bezbedno funkcionisale, rekao je danas izvršni direktor DTEK-a Maksim Timčenko.

 

20.58 - Borbe kod Artjemovska: vatreni „Grad“ prekrio NATO oružje (VIDEO)

 

 

 

 

19.14 - "Svi otkriveni ciljevi su uništeni"

Ruska snage otkrile su u jugozapadnom delu Crnog mora sedam bespilotnih brodova i brzi čamac sa pripadnicima desantne jedinice ukrajinske vojske koji su se kretali ka Krimu, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane. Svi otkriveni ciljevi su uništeni.

 

18.52 "Uništeno pet desantnih čamaca"

Jedinice ruske grupe „Dnjepar“ na hersonskom pravcu uništile su pet desantnih čamaca Oružanih snaga Ukrajine zajedno sa 27 vojnika prilikom pokušaja da pređu reku Dnjepar, saopštio je obavešten izvor.

Pored toga, u području Krinka u Hersonskoj oblasti likvidirana su 32 ukrajinska vojnika, dok je kod sela Tokarevka na desnoj obali Dnjepra uništen ukrajinski minobacač kalibra 120 milimetara, zajedno sa posadom.

 

18.10Hiljade bez struje nakon ruskih udara na energetska čvorišta

Hiljade ljudi koji žive u blizini linija fronta u Ukrajini ostalo je bez struje nakon ruskih udara na energetske objekte, saopštila je ukrajinska vlada.

Ministarstvo energetike Ukrajine je u saopštenju navelo da je nedavno granatiranje u gradu Hersonu na jugu zemlje ostavilo bez struje više od 28.000 ljudi. Dodaje se da je samo u poslednjem danu bez struje ostalo 3.000 ljudi.

 

17.31 - Rumunija: NATO otvorio Lockheed Martin „trening centar” (VIDEO)

Centar se nalazi u vojnoj vazduhoplovnoj bazi u blizini grada Feteštija i u toku ove nedelje dočekao je svoje prve polaznike. Centar će biti otvoren za sve saveznike, uključujući i Ukrajinu, saopšteno je iz NATO.
Centar će već sledeće godine obučavati ukrajinske pilote za avione F-16 kompanije Lockheed Martin, ali još uvek nije dogovoren određeni rok.

 Ranije su ruski zvaničnici više puta ponavljali da proširenje NATO infrastrukture smatraju pretnjom na koju će adekvatno reagovati.

 

 

 

14.14 - Zelenski: Spremaju haos

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski tvrdi da Rusija pokušava da destabilizuje situaciju u Ukrajini izazivanjem "haosa" unutar zemlje.

13.55 - Rus usmerio vozilo-bombu: Eksplozija spasila Ukrajince

Snažna eksplozija zabeležena je iz ruskog višenamenskog, amfibijskog, guseničarskog oklopnog vozila poznatog kao MT-LB

10.50 - Šef CIA kreće na hitan put; Sprema se prevrat ili čistka?

Šef CIA-e Vilijam Barns hitno odlazi u Kijev, gde će imati sastanak sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim, piše “Azia tajms”.

09.48 - Ukrajinski marinci: Napredujemo; I Rusija priznala, prvi put?

Ukrajina je oborila devet od 10 dronova iznad nekoliko regiona i stekla "uporište na nekoliko mostobrana" na reci Dnjepar.

09.10 - Peskov: Nema sumnje da će Putin nastaviti da bude predsednik

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da "nema sumnje" da će Vladimir Putin i dalje biti ruski predsednik nakon izbora u martu.

"Putin još nije najavio svoju nameru da se kandiduje, ali iskreno želim da verujem da će to učiniti i ne sumnjam da će pobediti na izborima," rekao je Peskov, prenosi Gardijan.

08.05 - Kijev: Napad dronovima na više regiona Ukrajine, raketni udari u Donjecku

Ukrajinska PVO saopštila je da su tokom noći ruske snage napale nekoliko oblasti Ukrajine sa 10 dronova "šahed".

 

07.05 - Jedna osoba poginula tokom granatiranja Hersona, broj povređenih raste

Tokom masovnog granatiranja Hersona, jedna 75-godišnja žena je poginula, a osam osoba je povređeno, saopštio je guverner Hersonske oblasti Roman Mročko, prenosi Ukrinform.

"Žena je umrla od posledica nedavnog granatiranja centra Hersona od strane ruskih okupacionih snaga", napisao je Mročko na Telegram kanalu. Prema njegovim rečima, žena je bila u svom stanu u vreme napada.

Usled granatiranja oštećeni su privatne kuće i višespratnice, dalekovodi i motorna vozila.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading