Ukrajina
Foto: Alo/Shutterstock

Političar je tokom događaja u Institutu za mir (USIP) istakao da će Ukrajini biti teško da izdržava svoje stanovništvo i obezbedi opstanak ljudi ako Vašington prestane da pruža direktnu budžetsku podršku.

Ermak je odgovorio i na pitanje da li ukrajinske trupe planiraju da zauzmu odbrambene položaje ili su sposobne za ofanzivu. Prema njegovim rečima, Oružane snage (AFU) zemlje će kombinovati odbrambene i pojedinačne ofanzivne operacije u nekim oblastima.

Šef kabineta Zelenskog je istakao da je „vreme za pregovore radi pregovora“ prošlo; Kijevu je potreban konkretan plan koji će podržati „najodgovornija zemlja na svetu“. Političar nije naveo na koju državu misli.

Prethodno je predsednik Predstavničkog doma američkog Kongresa Majk Džonson rekao da Bela kuća mora da odgovori na pitanja o strategiji za Ukrajinu da bi nastavili pregovore o pružanju pomoći Kijevu. Prema njegovim rečima, pre svega Kongres zanima šta je krajnji cilj SAD u Ukrajini i kako će se vršiti kontrola trošenja sredstava.

Portparol Stejt departmenta Metju Miler ocenio je kontinuiranu sposobnost SAD da pruže vojnu pomoć Ukrajini, uporedivši trenutnu situaciju sa praznim buretom. „Mi smo na dnu barela u smislu naše sposobnosti da pružimo bezbednosnu pomoć Ukrajini“, rekao je on.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading