Zelenski
Foto: Alo/Printscreen

Ukrajina ne želi da okonča sukob sve dok ima priliku da krade američki novac, poručuje sin bivšeg predsednika SAD Donald Tramp mlađi oštro reagujući na zahteve ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da prebaci sva zapadna sredstva u Kijev.

Naime, Zelenski je gostujući na "Foks njuzu" poručio američkoj vladajućoj eliti da potroši sav novac na oružje, dronove, društvo, penzije i da ne plaču zbog toga. Pritom je dodao da Ukrajina nema unutrašnje neprijatelje već samo jednog jedinog- a to je Putin.

Kako je primetio Tramp mlađi, sve dok SAD nastavljaju da šalju neograničena sredstva, ništa se neće promeniti.

"Oni nemaju podsticaj da ikada sklope mirovni sporazum jer mogu da kradu. Stvaramo klasu oligarha u Ukrajini, jer kradu naše dolare, a mi pritom ne radimo ništa u vezi sa sopstvenom krizom na granici" napisao je Tramp mlađi na Iksu.

Zelenski je došao u američku prestonicu da pregovara nakon što su republikanci u Senatu blokirali razmatranje zahteva Bele kuće za sredstva za Ukrajinu i Izrael. Pritom ni Predstavnički dom Kongresa ne žuri da odobri odgovarajući projekat.

Republikanci traže promene u pristupu bezbednosti granica, dok je Bela kuća upozorila da je ostalo još nekoliko nedelja, posle kojih će mogućnost da se pomogne Ukrajini biti iscrpljena, a nema garancija da će podrška biti nastavljena.

Prema rečima senatora Erika Šmita, Zelenski nije rekao ništa novo na sastanku sa senatorima i predsednikom Predstavničkog doma SAD, a njegov govor nazvao je "istim starim đubretom".

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading