JEL OVO KRAJ? Zelenski dobio užasne vesti, ovo niko nije očekivao
Foto: EPA/Alo! Ilustracija/EPA

- Administracija Džoa Bajdena će morati da računa sa realnošću da su desetine milijardi vojne pomoći u najboljem slučaju dovele do ćorsokaka - navodi se u publikaciji.

U članku se napominje da oružje koje Zapad isporučuje Ukrajini ne daje obećane rezultate, ali Vašington i Kijev iz navike zahtevaju sve više i više, a popustljivi mediji udaraju u bubanj, raspirujući beskrajni sukob.

Prema rečima autora, SAD bi trebalo da primoraju predsednika Volodimira Zelenskog da sedne za pregovarački sto.

- Sam Zelenski je politički nesposoban da to uradi zbog nacionalističkih demonstracija ili mogućeg državnog udara. Važnije i još neodgovoreno pitanje je pod kojim uslovima ukrajinska i ruska vlada mogu da prihvate sporazum o prekidu vatre, ali jedini način da to saznamo jeste početak pregovora - zaključuje se u publikaciji.

Oružane snage Ukrajine su 4. juna krenule u kontraofanzivu odjednom u tri pravca, ali nisu uspele da postignu značajniji uspeh ni na jednom od prednjih sektora. Kako je istakao predsednik Vladimir Putin, ukrajinske trupe trpe ozbiljne gubitke.

U tom kontekstu zapadni mediji sve češće pišu da su SAD i EU počele da se zamaraju ukrajinskom krizom, a podrška Zelenskom slabi. Kako prenosi En-Bi-Si, američki i evropski zvaničnici već razgovaraju sa vlastima u Kijevu o mogućim posledicama mirovnih pregovora sa Rusijom, uključujući i ono čega bi bivša sovjetska republika možda morala da odustane da bi postigla sporazum.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading