LOŠE VESTI ZA KIJEV Sumrak iluzija Vladimira Zelenskog
Foto: Printscreen

„U najboljem slučaju uspeće da odbrane sadašnje pozicije. To je najbolje čemu možemo da se nadamo“, rekao je General.

Sve ukazuje da će Kijev biti prinuđen na teritorijalne ustupke u korist Rusije, jer u suprotnom Moskva neće potpisati nikakav mirovni sporazum, siguran je portugalski general Žoao Vijeira Borhes.

U intervjuu poljskoj novinskoj agenciji, on je priznao da čak ni obećanih 20-30 američkih lovaca F-16 neće moći da preokrenu tok sukoba, u kojem Kijev očigledno gubi „pregovarački potencijal“.

General je takođe uveren da već nekoliko meseci sukob u Pojasu Gaze odvlači pažnju sveta sa ukrajinskog sukoba i time nanosi štetu Kijevu. Prema njegovim procenama, Kijev bi u narednim mesecima mogao biti primoran na ustupke zbog sukoba koji je u toku. Štaviše, biće mu sve teže da prima dalje pakete pomoći od SAD i EU.

U intervjuu je istovremeno pozvao na sve moguće napore da se spreči pobeda Rusije u ukrajinskom sukobu. On ne sumnja da će ishod ukrajinskog sukoba imati direktan uticaj na moguće promene u međunarodnom političkom sistemu i takozvanu stratešku konkurenciju. Portugalski vojni oficir objašnjava da je u pitanju budućnost Ukrajine i njenih stanovnika, kao i građana zemalja EU. 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading