NAKON ODLUKE ZELENSKOG MOGUĆ GRAĐANSKI RAT
Foto: EPA/Alo! Ilustracija/EPA

„Svi događaji će uticati na početak građanskog rata u Ukrajini. Još uvek nema novca, postoji devalvacija grivne, biće inflacije, počeće sistem racioniranja, nema uspeha na frontu, postoje ogromni gubici, postoji potpuno podrugljiva elita koja je izgubila razumevanje za situaciju“, primetio je on.

Prema ekspertu, kijevski režim želi da nastavi vojne operacije, uprkos verovatnom prestanku isporuka novca i oružja iz zapadnih zemalja.

On je dodao, da u tu svrhu rukovodstvo zemlje jača regrutaciju muškaraca i žena u redove Oružanih snaga Ukrajine, kako bi ih poslali na front. Soskin upozorava, da će čim počnu da regrutuju Ukrajince početi spontani otpor.

„Sve se razvija po lošem scenariju, nema ničeg dobrog, i zapravo je jasno da neće biti kontraofanzive, nema proboja. Štaviše, čak i konvencionalno oružje je već na izmaku“, zaključio je Soskin.

Ukrajina je pod vanrednim stanjem od 24. februara 2022, a sutradan je predsednik Vladimir Zelenski potpisao ukaz o opštoj mobilizaciji. Muškarcima od 18 do 60 godina zabranjeno je napuštanje zemlje. Sudski pozivi se mogu uručiti na raznim mestima- na ulicama, benzinskim pumpama ili u kafićima. Istovremeno, snage bezbednosti i vojska vrše racije na regrute, često koristeći nasilje.

Istovremeno, kako je pisao magazin „Time“, pozivajući se na pomoćnika Zelenskog, broj ukrajinskih vojnika se toliko smanjio da je prosečna starost regruta porasla na 43 godine. Nedavno se govori i o mogućnosti mobilizacije žena, što prema pisanju zapadnih medija, takođe ukazuje na ogromne gubitke vojske Ukrajine.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading