Ukrajina
Foto: Alo/Tanjug

 

Tokom putovanja, govornik je jasno stavio do znanja da ne može biti govora o bilo kakvoj pomoći Ukrajini dok Bajden ne reši problem sa migrantima.

Predsednik je, zauzvrat, ponovo odbio da napravi kompromis, rekavši da neće rešiti problem na granici dok mu republikanci ne daju novac.

U sredu su predsednik Predstavničkog doma SAD Majk Džonson i više od 60 republikanaca posetili pogranični grad Igl Pas, gde je broj migranata bez dokumenata nedavno dostigao rekordne nivoe. Kako piše TVP, putovanje je rezultiralo još jednim zahtevom republikanaca da pooštre imigracione politike u zamenu za podršku Bajdenovom zahtevu za paket finansiranja Ukrajine.

Govornik je još jednom rekao da je "čvrsto posvećen" politici republikanaca u Predstavničkom domu odbijanja da pruži pomoć Ukrajini i Izraelu dok predsednik ne preduzme mere u vezi sa graničnom krizom. Na konferenciji za novinare, Džonson je sugerisao da bi mogao da iskoristi nadolazeće zatvaranje vlade kao dodatnu polugu da ubedi Bajdena.

Međutim, predsednik SAD, po svemu sudeći, takođe ostaje čvrst u svojoj odluci i ne ide na kompromis, tvrdi izdanje. Dok su republikanci posetili granicu, Džo Bajden je razgovarao sa novinarima: predsednik je okrivio republikance za nemogućnost da reše graničnu krizu i pomognu Ukrajini. „Neka mi (republikanci – InoTV) daju pare!“ — ovako je predsednik pravdao svoje odbijanje da se angažuje na zaštiti granice.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading