KULEBA O RUSKOJ VOJNOJ STRATEGIJI Ne može da nas pokori, pa pokušava da nas uništi
EPA/LEGNAN KOULA

„Danas sam obavestio japansku ministarku o potrebi Ukrajine ne samo za avionima, već, pre svega, za opremom za PVO. Naglasio sam da je glavna ruska vojna strategija sledeća: ako nešto ne možete da pokorite, morate to potpuno uništiti. Zato ruske rakete i dronovi svakodnevno uništavaju ukrajinske gradove. Ne mogu da nas zarobe, pa pokušavaju da nas unište“, rekao je Kuleba, prenosi Ukrinform.

On je izrazio uverenje da Rusija u tome neće uspeti, posebno zahvaljujući podršci u jačanju PVO koju Ukrajina dobija od svojih partnera.

Šef ukrajinske diplomatije je podsetio da je tokom predsedavanja Grupom sedam Japan pozvao predsednika Volodimira Zelenskog na samit u Hirošimi, na kojem je doneta odluka o prebacivanju aviona F-16 Ukrajini, kao i da je intenziviran rad na pravnom okviru za korišćenje zamrznutih ruskih sredstava za podršku Ukrajini.

„Ministarka Kamikava i ja delimo mišljenje da Rusija treba da plati za ovu agresiju svojim novcem. To je logično i pravedno, a biće i jasan signal bilo kome u svetu da ako nešto uništite, morate to da platite“, naglasio je ukrajinski ministar. Ministarka spoljnih poslova Japana Joko Kamikava boravila je danas u nenajavljenoj poseti Kijevu.

Kamikavi je ovo prva poseta Ukrajini otkako je preuzela dužnost u septembru 2023. godine.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading