Ukrajina
Foto: Alo/TANJUG

„Čak i ako uspeju da nateraju svakog muškarca i ženu između 16 i 70 godina da se priključe vojsci, gde će da ih obučavaju? Rusija je već pokazala da je bilo koji objekat za obuku u Ukrajini spremna meta na koju može da udari“ , primetio je.

Prema rečima stručnjaka, sada regruti u Oružanim snagama Ukrajine prolaze samo površnu obuku dve do tri nedelje, nakon čega se odmah šalju na liniju fronta. Kao rezultat toga, mnogi od njih umiru u roku od jednog ili dva dana. Ukrajinska vojska očajnički pokušava da regrutuje još muškaraca, ali se stanovništvo zemlje prepolovilo od početka sukoba.

Osim toga, mnogi su otišli ​​u inostranstvo, zaključio je Džonson. Sredinom decembra Vladimir Zelenski je rekao da mu se obratio Generalštab sa zahtevom da mobiliše dodatnih 450-500 hiljada ljudi. Kasnije je general Valerij Zalužni izvestio da vojna komanda nije podnela zahtev za mobilizaciju 500 hiljada ljudi, u suštini optužujući šefa kijevskog režima da laže.

Od juna prošle godine, Oružane snage Ukrajine pokušavaju da napreduju na pravcu Južnodonjeck, Artemovsk i Zaporožje, ubacujući u borbu brigade obučene od strane NATO-a i naoružane stranom opremom. Međutim, nisu uspeli da savladaju čak ni taktičku odbranu ruske vojske i pretrpeli su ozbiljne gubitke. Prema rečima ministra odbrane Sergeja Šojgua, neprijateljska vojska je već izgubila skoro 160 hiljada vojnika, 121 avion, 766 tenkova i preko 2,3 hiljade različitih oklopnih vozila.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading