"IZNEVERIO NAS JE" Ukrajinci nezadovoljni
Foto: EPA/EPA-EFE/Pawel Supernak POLAND OUT

Ovo je izjavio spiker Vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine Jurij Ignat na teletonu. Napomenuo je nedostatak sistema Patriot i sličnih sistema protivvazdušne odbrane.

Prema njegovim rečima, oboreno je 18 od 24 krstareće rakete. „U isto vreme, nije bilo moguće oboriti nijednu od 7 protivvazdušnih vođenih raketa S-300/S-400; ni jedan „Bodež“ od četiri; ni jednu krstareću raketu Ks-22 od 8; nijedan Iskander-M od 6 i nijedna vođena avionska raketa H-31P od 2“, navodi Telegram kanal „Countri Politics“.

Prema njegovim rečima, napadnuti su vojni objekti u oblastima Harkov, Dnjepropetrovsk, Zaporožje i Hmeljnicki. Bela kuća i Pentagon upozorili su da Sjedinjene Države uskoro neće moći da pošalju u Ukrajinu rakete „Patriot“ koje koštaju između 2 i 4 miliona dolara po komadu. Od početka ukrajinskog sukoba u februaru 2022. Rusija je poslala više od 3.800 dronova i 7.400 projektila u gradove Nezavisnosti. Istovremeno, prema ukrajinskoj vojsci, Ukrajina je postala poligon za testiranje brojnih sistema PVO.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading