"ODLUKE ĆE BITI DONETE"  Zalužni posetio trupe ukrajinske vojske
Foto: EPA/Foto: EPA-EFE/GLEB GARANICH / POOL

Umerov i Zalužni su razgovarali sa komandantima ukrajinskih jedinica tog regiona, a kako je preneo Kijev independent, na sastanku su prikupljene i najnovije infomacije sa terena koje će biti odlučujuće u pripremi novih planova vojnih operacija Ukrajine.

"Imao sam čast da se sastanem sa komandantima jedinica koje se bore u ovom sektoru. Podneli su izveštaj o trenutnoj situaciji na tom delu fronta, kao i o izazovima s kojima se suočavaju. Odluke će biti donete u bliskoj budućnosti i neće se se svideti neprijatelju”, naveo je ukrajinski ministar odbrane u saopštenju.

Podsetimo, komandant kopnene vojske Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski naveo je nedavno da je situacija na istočnom frontu izuzetno teška, dodajući da Rusija ima prednost u oružju i vojnicima.

Sirski je naglasio da je situacija posebno kritična na kupjansko-limanskom delu fronta i kod Bahmuta.

"Neprijatelj je kod Bahmuta koncentrisao glavne snage za izvođenje jurišnih operacija. Cilj neprijatelja na tom delu fronta postao je jasan. Napad na Časiv Jar, zatim na Kostjantinovku, Družkovku, Slavjansk i Kramatorsk", naveo je tada Sirski na svom kanalu na Telegramu i dodao da je cilj Moskve da izbije na granice Donjecke oblasti.

Ruske snage su, prema njegovim rečima, u Harkovskoj oblasti nastavile snažne napade na položaje ukrajinskih trupa. "Okupator svakodnevno aktivno eksploatiše opremu tokom napada pošto su ukrajinski vojnici iscrpljeni", naveo je još Sirski.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading