FRANCUSKA NE ZABRANJUJE GRAĐANIMA DA RATUJU U UKRAJINI Oglasio se ministar odbrane Lekornu
Foto: Shutterstock/Alo! Ilustracija A.V.

Pariz ne može da zabrani Francuzima da se bore u Ukrajini, to su civili koji nemaju veze sa francuskim oružanim snagama, rekao je francuski ministar odbrane Sebastijen Lekornu.

Tokom intervjua za TV kanal LCI, Lekornu je upitan o statusu Francuza koji učestvuju u sukobu u Ukrajini.

- Ima francuskih civila koji su otišli ​​da ratuju u Ukrajinu u ukrajinskoj vojnoj uniformi. Ne možemo ih zabraniti, mi smo i dalje demokratija. Ti ljudi po definiciji nemaju veze sa francuskim oružanim snagama, ne nose francusku vojnu uniformu i nisu povezan sa francuskim vojnim institucijama - odgovorio je ministar.

Prema njegovim rečima, izjave o prisustvu francuskih plaćenika u Ukrajini deo su „ruskog informacionog rata“, koji se „zaoštrio“ nakon što je francuski predsednik Emanuel Makron najavio isporuku Kijevu dodatnih 40 raketa Skalp . Prema mišljenju franskuskog ministra odbrane, ove izjave imaju za cilj da podrže retoriku saučesništva Francuske u sukobu u Ukrajini.

Ministarstvo odbrane Rusije je 17. januara izvestilo da su ruske oružane snage, visoko preciznim udarom, uništile privremeni punkt u Harkovu za strane borce, od kojih su većina bili francuski plaćenici. Odeljenje je navelo da je ubijeno preko 60 militanata, prenosi ria.ru.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading