Volodomir Zelenski
Foto: Alo/Printscreen

"Savet za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine doneo je danas odluku o ekonomskoj bezbednosti i ekonomskoj stabilnosti upravo sada, tokom vanrednog stanja", rekao je Volodomir Zelenski.

"U njemu su jasno definisani koraci koji će pomoći i ukrajinskim preduzetnicima i državnim institucijama da prevaziđu čitav niz problema o kojima se mnogo razgovaralo poslednjih nedelja. Prema dogovoru Vlade i predstavnika privrede, biće formiran Savet za podršku preduzetništvu u čijem će sastavu biti predstavnici poslovne zajednice. To su poznata imena, istaknuti rukovodioci ukrajinskih kompanija. Preduzeća koja rade u korist miliona ljudi. Tehnološke kompanije, finansije, usluge i druge industrije. Različiti sektori, kako bi se osigurala raznolikost pogleda. Ali zajednički cilj je jačanje naše privrede, našeg društva", rekao je.

 

 

"Štaviše, postoji apsolutna jasnoća u vezi sa agencijama za sprovođenje zakona. Vlada će predstaviti izmene zakona o Birou za ekonomsku bezbednost i neke druge zakone kako bi se minimizirao potencijal za svaki mogući pritisak na „bele“, legalne poslove. NSDC je takođe odlučio o tromesečnom roku de fakto moratorijuma na proceduralne radnje koje bi mogle da blokiraju rad preduzeća. Takođe će se izvršiti revizija sistema praćenja rizika poreskih faktura. Sva pitanja sa poreskim fakturama moraju biti rešena. I još mnogo toga – sve je detaljno precizirano u uredbi.Država će biznisom ispuniti svoj deo moralnog ugovora", naglasio je.

"Važno je da svaki biznis u Ukrajini takođe ispunjava svoj deo dogovora: preduzeće plaća poreze, posluje legalno, poštuje svoje zaposlene i definitivno ne radi sa Rusijom. Svi radimo isključivo za pobedu Ukrajine", dodao je predsednik Ukrajine.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading