Ukrajina
Foto: Alo/Ptinscreen

Inače, ukrajinsko ministarstvo obrane pre desetak dana objavilo je snimak na kom se vidi kako “bredli” uništava ruski tenk, a snimak se potom brzo proširio društvenim mrežama. Tada se znalo samo da je moderni ruski tenk T-90 uništila ukrajinska 47. mehanizovana brigada.

Sada je ukrajinski ministar obrane Rustem Umerov prikazao video na sastanku s predstavnicima zemalja koje podržavaju Ukrajinu i rekao da je ovaj snimak primer "asimetričnog pristupa i strateške nadmoći nad neprijateljem na bojnom polju".

 

 

Snimak prikazuje kako ukrajinska posada američkog borbenog vozila “bredli” zaustavlja savremeni ruski tenk T-90M. Tokom sukoba ruski tenk je oštećen, a potom i uništen dronovima. Ruski vojnici su nakon eksplozije pobegli iz tenka.

"U ovoj bitci ukrajinska posada suočila se s dva neočekivana izazova. I pronašla način da oba reši. Prvi problem bio je to što se posada ‘bredlija’ iznenada našla u neposrednoj blizini ruskog tenka – ne više od 150 metara – što je onemogućilo korišćenje protivtenkovskog oružja. Međutim, jedinica je odmah upotrebila top od 25 mm s oklopnom municijom”, rekao je Umerov.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading