Ukrajina
Foto: Alo/Tanjug

 „Bili smo na poziciji, a onda su vaši ljudi došli i zarobili nas. Pre toga smo 30 sati puzali po pozicijama i molili da se povučemo i da nam pomognu, nastupilo je očajanje. Već smo ih čekali“, rekao je on.

Kada su u zonu sukoba ušli ruski vojnici, vojnici VSU su im objasnili da su Ukrajinci, na šta su im oni odgovorili da niko neće primenjivati silu.

Grinenko je rekao da je ukrajinsko komandovanje vojnike bacilo na prvu liniju fronta bez vatrene podrške, hrane i vode – od oružja je bilo samo streljačko i municije, koja je iscrpljena nakon četiri sata borbe. Dodao je da je za devet dana četa u kojoj je služio bila napola uništena.

19. decembra ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izjavio je da su ruske snage od početka specijalne operacije uništile više od 5,8 hiljada stranih plaćenika u redovima ukrajinske vojske.

Takođe se navodi da porodica američkog plaćenika Itana Hertueka, koji je ubijen u zoni specijalne operacije u decembru, ne može da vrati njegove ostatke u SAD. Mornarički pešadinac, koji je otpušten sa službe, poginuo je u rejonu Avdeevke usled sukoba sa ruskim vojnicima.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading