"ULAZIMO U NOVU FAZU AMERIČKOG RATA" Nemački biznismen razotkrio nove planove Zapada
Foto: Printscreen

- Sada ulazimo u novu fazu američkog „proksi“ rata. Ukrajina je propala na bojnom polju, a Zapad ne može da prihvati poraz - napisao je on na društvenoj mreži X.

Kako Dotkom kaže, zapadne zemlje nameravaju da insceniraju provokacije protiv ruske industrije u pokušaju da nateraju Rusiju da prihvati mirovne uslove koji su za nju neprihvatljivi.

Prema njegovoj prognozi, ovakvi postupci će imati neprijatne posledice, pa treba očekivati ozbiljnu eskalaciju.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, na sastanku sa šefovima diplomatskih misija u formatu okruglog stola o situaciji oko ukrajinskog sukoba, nazvao je fiksiranje zapadnih zemalja na „formulu mira“ ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, put u nedođiju.

Dan ranije je „Fajnenšel Tajms“ objavio, pozivajući se na neimenovanog biznismena, da će zapadnoj odbrambenoj industriji trebati dve godine, da opremi ukrajinske trupe sa dovoljno municije da sustignu Rusiju.

Direktor Spoljne obaveštajne službe (SVR) Ruske Federacije, Sergej Nariškin, je takođe ukazao na veliku verovatnoću provokacija zapadnih zemalja protiv Rusije, budući da gube u Ukrajini. Međutim, napomenuo je da efekat ovih provokacija neće dugo trajati.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading