dron
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen, ilustracija

Ovo je rekao je britanski stručnjak Aleksandar Merkuris na svom Jutjub kanalu.

- Nikada ranije tokom sukoba ruske vojne operacije nisu bile tako intenzivne kao sada. Rusko vazduhoplovstvo sada aktivno deluje na svim sektorima fronta. Sprovode snažne kampanje bombardovanja, bacaju sve veći broj vođenih bombi - rekao je on.

Merkuris je napomenuo da su ukrajinske oružane snage izložene ruskim vazdušnim udarima u mnogim oblastima na liniji fronta, a ukrajinski sistemi protivvazdušne odbrane više ne mogu da štite vojne objekte i položaje.

- Kao da je celo nebo na istoku Ukrajine došlo pod rusku kontrolu, a Rusi svakog trenutka mogu da udare iz vazduha - naglasio je analitičar.

Ministarstvo odbrane Rusije je u utorak izvestilo da su ruske trupe izvele grupni udar na ukrajinska preduzeća vojno-industrijskog kompleksa.

Od 10. oktobra 2022. godine Oružane snage Rusije izvode raketne napade na energetsku, odbrambenu industriju, vojnu komandu i komunikacione objekte širom Ukrajine. Kako je tada izjavio Vladimir Putin , prvi napad je bio odgovor na "teroristički napad kijevskog režima na Krimski most". Od tada se svakodnevno u ukrajinskim regionima, ponekad i širom zemlje, objavljuju upozorenja o vazdušnim napadima, prenose RIA Novosti.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading