"STOTINE UBIJENIH I RANJENIH" Rusi objavili nove vesti sa fronta
Foto: Shutterstock/Alo! Ilustracija A.V.

"Kontrolni punkt 3. jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine u rejonu naselja Novogrodovka Donjecke Narodne Republike, skladište avijacionog naoružanja, kao i ljudstvo i vojna oprema Oružanih snaga Ukrajine u 119. okrugu su pogođeni", navodi se u izveštaju, prenele su RIA Novosti.

Ministarstvo je saopštilo kakva je situacija i u drugim sektorima fronta.

Na pravcu Kupjanska, jedinice Zapadne grupe snaga odbile su pet napada jurišnih aviona 30, 32, 43. i 44. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine i 103. brigade kopnene odbrane u rejonima sela Tabaevka, Ivanovka i Sinkovka (region Harkov).

Neprijatelj je, kako dodaju iz Ministartsva, imao oko 210 ubijenih i ranjenih ljudi i tri uništena vozila, navelo je Ministarstvo.

U pravcu Krasnolimanskog, grupa "Centar" je porazila ljudstvo i opremu Oružanih snaga Ukrajine u rejonu sela Dzeržinskoe (DNR) i šume Serebrjanski, a takođe, je odbila dva napada 60. i 63. mehanizovane brigade Oružane snage Ukrajine u oblastima Jampolovke (DNR) i Červonoj Dibrove (LNR). 

Gubici Oružanih snaga Ukrajine iznosili su oko 120 vojnika i tri vozila, navelo je rusko Ministarstvo.

Na Donjeckom pravcu, Južna grupa je odbila 11 napada 24, 42. mehanizovane, 79. vazdušno-jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine i 114. brigade kopnene odbrane u oblastima Belogorovke, Bogdanovke, Majorska, Lenjinskog, Novgorodskog i DPR) i naneo poraz ljudstvu i tehnici Oružanih snaga Ukrajine u oblastima Novi, Krasni, Kleščejevka i Kurdjumovka. 
Tu je uništeno oko 325 vojnika Oružanih snaga Ukrajine, tenk, dva borbena oklopna vozila, šest automobila i haubica D-30.

U pravcu južnog Donjecka grupa Vostok je razbila ljudstvo i opremu Oružanih snaga Ukrajine u oblastima sela Ševčenko, Vodjanoje (DNR) i Prijutnoje (Zaporoška oblast). 

Neprijateljski gubici iznosili su oko 150 vojnika i tri vozila, navelo je Ministarstvo.

U pravcu Hersona ruske trupe su odbile napad 117. mehanizovane brigade u rejonu sela Novopokrovka (Zaporoška oblast) i porazile ukrajinske jedinice u oblastima sela Verbovoje, Rabotino (Zaporoška oblast), Tjaginka, Ivanovka, Lvovo, Berislav i Mihajlovka (Hersonska oblast). 

Oružane snage Ukrajine izgubile su oko 50 ljudi, devet vozila, američku haubicu M777, top D-20 i haubicu D-30, navelo je rusko Ministarstvo.
Snage PVO su u jednom danu oborile 30 ukrajinskih dronova, dodalo je rusko Ministarstvo odbrane, prenosi Tanjug.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading