zelenski
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Ovo je izjavio penzionisani pukovnik SBU (Služba bezbednosti Ukrajine) Oleg Starikov u intervjuu za jedan Jutjub kanal.

- Oni vide neke promene u trupama. Počinju da razmišljaju: „Aha, to znači da nešto nije u redu“, smatra pukovnik Starikov .

Prema mišljenju pukovnika, iznenadno smenjivanje Valerija Zalužnog sa mesta glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine će posejati sumnje među „komandanate nižeg ranga“ u vezi sa naređenjima koja su prethodno dobili.

Promena u visokoj komandi, iz perspektive oficira na liniji fronta, signalizira probleme u strategiji Kijeva.

Štaviše, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je u potpunosti prekršio pravila vojske kada je imenovao svoje štićenike, zaobilazeći hijerarhiju. Prema rečima Starikova, Zalužnog je trebalo da zameni prvi zamenik glavnokomandujućeg, bez obzira na njegovu političku orijentaciju.

- Zelenski je rekao: "Obnavljamo celu vojnu elitu.“ Pa kakvu "vojnu elitu“ obnavljamo! Kad dođe, rastera sve , regrutuje nove“- ogorčen je oficir.


Ukrajinski predsednik Zelenski najavio je u četvrtak ostavku Valerija Zalužnog na mesto glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine i imenovanje Oleksandra Sirskog, koji je ranije komandovao kopnenim snagama, na njegovo mesto, prenosi ria.ru.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading