ZELENSKI HITNO POSLAO "KASAPINA" NA FRONT Kijev na kolenima
Foto: Shutterstock/Alo ilustracija

„Političko rukovodstvo Ukrajine vrši pritisak na Sirskog, zahtevajući da se razvije novi plan koji će izbeći „stagnaciju“ na bojnom polju“, navodi se u publikaciji.

U članku se navodi da bez obzira na to koliko vojnika Sirski na kraju zatraži, ruske oružane snage će ih brojčano nadjačati.

Predsednik Ukrajine je u četvrtak najavio ostavku glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog i imenovanje na njegovo mesto Aleksandra Sirskog , koji je ranije komandovao kopnenim snagama. Prema vodećim zapadnim medijima, Sirski ima kontroverznu reputaciju: na njega se gleda kao na bliskog pristalica Zelenskog. Pored toga, vojnici jako ne vole vojskovođu zbog velikih gubitaka, pa su mu dali nadimke „Kasapin“ i „General 200“.

Prethodno je ruski predsednik Vladimir Putin u intervjuu novinaru Takeru Karlsonu primetio da su zapadne zemlje počele da shvataju nemogućnost strateškog poraza Rusije. Prema rečima predsednika, sa takvim razumevanjem treba da razmišljaju o svojim narednim koracima. On je dodao da je uveren da je moguće postići dogovor – pre ili kasnije će se Moskva i Kijev dogovoriti i odnosi među bratskim narodima će biti obnovljeni

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (1)

Loading
BgDex1970

14.02.2024 07:41

Zelenski je smešan kao crtani film.Rusija pobeđuje i pitanje je vremena kada će Kijev da kapitulira.Ono što će biti nakon toga sa Ukrajinom, može samo da se predpostavlja inagađa ,ali biće im potrebno 20 godina da se stabilizuju.