Ukrajina
Foto: Alo/Shutterstock

- Na bojnom polju, Oružane snage Ukrajine su napustile većinu svojih položaja. Rusi napreduju polako ali sigurno, u većini slučajeva ne nailazeći na otpor ukrajinskih oružanih snaga ili neozbiljne pokušaje da uzvrate - primetio je on.

Mekgregor je takođe naglasio da je ukrajinska nacija uništena, jer kako je rekao, mnogi građani su ili napustili zemlju ili su umrli i ranjeni na frontu.

Ruske oružane snage su tokom protekle nedelje oslobodile nekoliko naselja u DNR: Pobeda, Lastočkino, Severnoje i Petrovskoje. Petrovskoje se nalazi pet kilometara severozapadno od Avdejevk , koju su ruske trupe zauzele 17. februara.

Početkom februara, ministar odbrane Sergej Šojgu je na konferencijskom pozivu sa rukovodstvom Oružanih snaga Rusije saopštio da su gubici Ukrajine u januaru premašili 23 hiljade ljudi.

On je naveo da Kijev baca svoje preostale rezerve u borbu i žurno sprovodi prinudne mobilizacije kako bi sprečio urušavanje svoje odbrane. Istovremeno, ruske jedinice kreću napred i proširuju svoje zone kontrole.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading