Volodomir Zelenski
Foto: Alo/Printscreen

"Danas je veći deo dana bio posvećen vojnim i ratnim pitanjima. Prvo, sastanak Štaba. Detaljni izveštaji o svakom pravcu naše linije fronta: od Kupjanska do Hersonske oblasti. Glavnokomandujući, načelnik Generalštaba, komandanti pravaca, Ministarstvo odbrane.Danas su glavnokomandujući Sirski i ministar odbrane Umerov sačinili odvojeni izveštaj. Govorili su o trenutnoj situaciji na frontu io planiranju naših akcija. Danas smo razgovarali io pripremama za sledeći Ramštajn sastanak i ključnim tačkama naše komunikacije sa partnerima u vezi sa oružjem i municijom", rekao je Volodomir Zelenski.

"Načelnik obaveštajne službe odbrane Ukrajine Budanov je takođe podneo poseban izveštaj. Pokrenuto je nekoliko pitanja. Pre svega, vojni planovi Rusije. Ne samo protiv naše zemlje, već i protiv drugih naroda. Zajednički zadatak sveta sada je da osujeti ovu bolesnu Putinovu fantaziju da navodno ima vremena da nastavi rat. Možda će pojačati mobilizaciju posle imitacije „izbora“ sada u martu. Mobilizacija Rusa. Međutim, moramo dalje da ograničimo mobilizaciju resursa i finansija, još oštrije zaoštravajući ostatke veza Rusije sa svetom", rekao je.

 

 

"Ovo je period naše maksimalne koncentracije, naše maksimalne inicijative da osiguramo da Ukrajina bude ta koja određuje pravedan kraj ovog rata. Možemo izdržati. Moramo da pobedimo", dodao je.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading