RUSI IZVELI SILOVIT UDAR NA UKRAJINU Kuleba: Dajte nam prokleti "patriot" FOTO/VIDEO)
Foto: Alo/shutterstock

Najmanje deset osoba je povređeno u ruskom raketnom napadu na Kijev, tvrde ukrajinski zvaničnici.

Ambasadorka SAD U Kijevu Bridžit Brink objavila je pltaformi Iks (Tviter) da je reč o hipersoničnim raketama.

Ministarstvo kulture Ukrajine saopštilo je da je u napadu uništen i deo zgrade Akademije dekorativnih i primenjenih umetnosti i dizajna.

Vlasti u Kijevu procenjuju da će troškovi sanacije štete izazvane ruskim udarima na tamošnju energetsku infrastrukturu prošle nedelje verovatno dostići "milijarde“.

Iako je rekao da su islamisti odgovorni za teroristički napad u Moskvi, Vladimir Putin taj čin uklapa "u širu kampanju ukrajinskog zastrašivanja".

"Ovo zverstvo može biti samo karika u čitavom nizu pokušaja onih koji su od 2014. godine u ratu sa našom zemljom", istakao je predsednik Rusije.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

BLOG UŽIVO

Sijarto: Slanje trupa u Ukrajinu povećalo bi rizik od svetskog rata

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto poručio je da izjave zvaničnika pojedinih članica NATO-a o slanju vojnih trupa u Ukrajinu povećavaju rizik od novog svetskog rata.

"U ovako kritičnoj situaciji nisu samo akcije te koje imaju značaj, već i reči imaju ogroman značaj. Dakle, kada je reč o izjavama o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu u ime određenih država članica NATO-a, to je zaista opasno, jer mi ne želimo da gledamo tu pretnju i zastrašujući rizik od izbijanja svetskog rata koji se približava", rekao je Sijarto, prenosi TAS. 

FSB: Ukrajina, SAD i Britanija odgovorne za napad u Moskvi

Direktor ruske Federalne službe bezbednosti Aleksandar Bortnikov izjavio je da iza terorističkog napada u Moskvi "stoje Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija i Ukrajina".

Prethodno je i sekretar Saveta bezebednosti Ruske Federaciej Nikolaj Patrušev izneo optužbe da ja Ukrajina odgovorna za napad.

Bortanikov tvrdi da je Kijev organizovao pripremu za teroriste na Bliskom istoku, dok su sam napad pripremili "radikalni islamisti" koji su u Ukrajini, kako je rekao, planirali da dočekaju kao heroje.

Aleksandar Bortnikov

EPA/MIKHAIL METZEL

 

 

Francuska bi mogla da ubrza proizvodnju oružja kako bi pomogla Ukrajini

Francuski ministar odbrane Sebastijen Lekorn izjavio je danas da je spreman da iskoristi svoja ovlašćenja kako bi naterao proizvođače oružja da ubrzaju proizvodnju oružja i granata koji su potrebni Ukrajini.

"Te opcije su očigledno na stolu", rekao je francuski ministar na konferenciji za medije, dodavši da su zalihe i proizvodne linije napregnute posebno u pogledu protivvazdušnih raketa i artiljerijskih granata, prenosi Rojters. On je naveo da bi kompanijama mogao da naloži da daju prioritet proizvodnji određenog tipa oružja, poput raketa "Aster".

"UKRAJINA STOJI IZA TERORISTIČKOG NAPADA U MOSKVI" Hitno se oglasio Patrušev

Sekretar Saveta za bezbednost Rusije Nikolaj Patrušev izjavio je danas da Ukrajina stoji iza terorističkog napada izvedenog u Moskvi, prenose RIA novosti.

 

Ukrajina: Pogodili smo brod koji nam je Rusija oduzela

 

Oružane snage Ukrajine pogodile su brod "Konstantin Olšanski" koji je ranije pripadao ukrajinskoj mornarici, a koji je Rusija oduzela 2014. godine kada je anektirala Krim, izjavio je portparol mornarice Oružanih snaga Ukrajine Dmitrij Pletenčuk.

Naveo je i da je napad izveden protivbrodskom raketom "neptun", prenosi Interfaks Ukrajina.

SILOVIT UDAR MOSKVE NA UKRAJINU Izveden veliki grupni napad

Napadi dronovima na Harkov

Vojska Ukrajine saopštila je da je Rusija tokom noći izvela napade na Harkov sa "dronovima kamikazama" i da je pričinjena materijalna šteta u nekoliko stambenih naselja. 

"Napali su sa osam dronova, koje smo oborili", saopšteno je iz ukrajinske vojske. 

Moskva izdala nalog za hapšenje šefa ukrajinske Službe bezbednosti

Sud Basmanskog okruga u Moskvi izdao je nalog za hapšenje u odsustvu šefa Službe bezbednosti Ukrajine Vasilija Maljuka, pod optužbom za terorizam, prenose ruske agencije.

Maljuk je u ponedeljak na Telegramu potvrdio umešanost ukrajinske bezbednosne službe u napade na rafinerije nafte u Rusiji, na Krimski most i brodove u Crnom moru, prenosi RIA.

Rusi lansirali 190 projektila, 140 dronova i 700 bombi

 

 

FSB: Sprečen teroristički napad u Samarskoj oblasti

Federalna služba bezbednosti (FSB) Rusije saopštila je da je sprečila teroristički napad na punkt za prijem humanitarne pomoći u Samarskoj oblasti, koji je planirao saučesnik terorističkog "Ruskog dobrovoljačkog korpusa" (RDK), organizacije koja deluje pod patronatom ukrajinskih specijalnih službi.

"Na teritoriji Samarske oblasti sprečen je teroristički akt koji je planirao državljanin Ruske Federacije, rođen 1994. godine, saučesnik terorističke organizacije Ruski dobrovoljački korpus (RDK), koja deluje pod patronatom ukrajinskih specijalnih službi", navedeno je u saopštenju, prenosi Interfaks.

Dronom napali automobil

Ukrajinski dronovi kamikaze napali su automobil u blizini sela Dorogošč u Grajvoronskom okrugu Belgorodske oblasti, saopštio je šef regiona Vjačeslav Gladkov.

Vozač je povređen.

Ukrajinci napali Kursku oblast

U toku je vaznušni napad na Kursku oblast. Na sanzi je vazdušna uzbuna. Ruske PVO jedinice odbijaju napad.

DAJTE NAM PROKLETI "PATRIOT" Kuleba zakukao: Gubimo svoje položaje

Zelenski bio na iftaru

 

 

Ministarstvo odbrane RF: Iznad Belgorodske oblasti uništeno 13 projektila “vampir”

 

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je iznad Belgorodske oblasti uništeno 13 ukrajinskih projektila višecevnog raketnog sistema “RM-70 vampir”.

Načelnik oblasti Vjačeslav Gladkov izjavio je da su dve osobe povređene u selu Dubovoje i da im je ukazana lekarska pomoć, prenosi Interfaks.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading