VELIKI RUSKI UDARI, UZBUNA ŠIROM UKRAJINE Serija eksplozija, ispaljeni "kinžali", letele rakete iz strateških bombardera, lansirani dronovi
Foto: EPA/SERGEY KOZLOV

Kijev indipendent prenosi da su oštećena energetska postrojenja u Harkovskoj, Kijevskoj, Zaporoškoj i Lavobskoj oblasti.

- Inženjeri rade na obnovi oštećenih postrojenja - napisao je na Fejsbuku Herman Haluščenko, ukrajinski ministar energetike.

Navodi se da je Ratno vazduhoplovstvo Ukrajine rano jutros oglasilo uzbunu na vazdušni napad u većem delu zemlje, uključujući i zapadne oblasti koje su najdalje od linije fronta.

Ukrajinska vojska je saopštila da je Rusija lansirala dronove, krstareće rakete iz bombardera Tu-95 i hipersonične rakete Kinžal na razne oblasti Ukrajine.

 

 

Oglasile se i ukrajinske vlasti

Rusija je tokom jutra izvršila napad na infrastrukturu u ukrajinskom gradu Harkovu i Harkovskom regionu, saopštile su ukrajinske vlasti.

U gradu se dogodila serija eksplozija, nakon što su ruske snage raketnim sistemima S-300 izvršile udar na Harkov, prenosi Ukrinform. Gađano je više industrijskih postrojenja i fabrika, piše RIA Novosti.

Prema rečima načelnika Harkovske vojne oblasti Oleha Sinehubova, ruske snage su izvršile najmanje 10 udara na vitalnu infrastrukturu grada Harkova i regiona,a zabeleženi su nestanci struje.

Tokom jutra nastavljen je masovan napad Rusije na Ukrajinu, raketama iz strateških bombardera Tu-95MS i hipersoničnim raketama "kinžal". Pre toga, ukrajinski gradovi su bili na udaru dronova, prenosi Ukrinform.

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading