Udar na ruski sistem
Foto: Printscreen/Printscreen

Kako prenosi, dailymail.co.uk, snimak je nastao krajem prošle nedelje i prikazuje uništenje skupocenog ruskog sistema.

Ukrajinci su u napad poslali poljski dron-kamikazu tipa "Warmate", koji je pogodio rotirajuću radarsku antenu sistema, koji navodno može da istovremeno prati do 200 ciljeva na daljini od oko 400 kilometara.

"Uspešna paljba naneta je radarskoj anteni i dizel agregatu koji je napajao sistem energijom", navedeno je u poruci ukrajinskih obaveštajaca na društvenim mrežama.

Ministarstvo odbrane Ukrajine saopštilo je na Telegramu da je jedinica "Guska 9" bila odgovorna za uklanjanje radarskog kompleksa, dodajući da se radi o novoj tehnologija koju ruska vojska poseduje tek od 2015. godine. Sistem se koristi za otkrivanje ciljeva i koordinisano slanje ciljeva protivvazdušnim sistemima S-300 i S-400.

Dok je ukrajinska upotreba dronova u svojoj odbrani od Rusije bila uspešna, drugi elementi njenog vojnog angažovanja nisu bili tako efikasni. Ukrajina je bila prinuđena da povuče američke tenkove Abrams privremeno sa fronta zato što su ih ruske bespilotne letelice lako otkrivale. 

 

Kijev je tražio ova oklopna vozila od kojih svaki košta oko deset miliona dolara za proboj ruskih linija tokom prošlogodišnje ofanzive, koja je na kraju doživela neuspeh. Taktika se na frontu promenila i sada Rusija masovno koristi dronove u borbi protiv oklopnih vozila. U poslednja tri meseca ruske snage su uništile pet Abramsa.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal Alo! muzička stanica: Četvrta godina promovisanja sportskog duha za najmlađe #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ゚viral #foryou #fypシ #beogradskimaraton ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading