Volodomir Zelenski
Foto: Alo/Shutterstock

"Čuo je veliki izveštaj o stepenu spremnosti linija utvrđenja u pograničnim oblastima i u oblastima aktivnih neprijateljstava. Predstavili su ga premijer Denis Šmihal i šef Državne službe za specijalni transport Oleksandr Jakovec", napisao je Zelenski.

"Glavni komesar Oleksandr Sirski je izvestio o trenutnoj situaciji na frontu i organizaciji rotacije jedinica za oporavak. Razgovarali su o tempu i potrebama popunjavanja novih brigada. Postojao je izveštaj ministra odbrane Rustema Umjerova o rasporedu prijema naoružanja od partnera u okviru najavljenih paketa pomoći. On je naložio da se preduzmu sve moguće mere da se rokovi skrate. Ovo se posebno odnosi na nabavku PVO opreme za zaštitu ljudskih života i energetske infrastrukture", istakao je.

 

 

"O trenutnom tempu proizvodnje dronova i opreme za elektronsko ratovanje i njihovom dopremanju frontu, kao i opreme za elektronsko ratovanje za pokrivanje važnih objekata, izvestio je Aleksandar Kamišin, ministar strateške industrije", dodao je predsednik Ukrajine.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading