Volodomir Zelenski
Foto: Alo/Shutterstock

"Danas je fokus pre svega na liniji fronta – na situaciji u našim regionima gde su rizici od ruskih ofanzivnih akcija najveći. Naše odbrambene operacije su u toku u oblasti Harkova, u blizini sela Strileča, Krasne, Morohovec, Olinjikove, Lukjanci, Hatišče, Pletenivka. To su pogranična sela. Već dva dana naše trupe tamo izvode protivudarne akcije, brane ukrajinsku teritoriju", rekao je predsednik Ukrajine.

"Situacija u Donjeckoj oblasti takođe ostaje posebno napeta, posebno u pravcu Pokrovsk – to je Semenivka, Netailove. Dnevno se tamo dešava više od trideset borbenih sukoba. To je izuzetno teško. Naravno, obraćamo pažnju i na sve druge pravce našeg odbrambenog delovanja. Kupjansk, Liman, Siversk, Kramatorsk, Vremivka pravci", istakao je Zelenski.

"Zahvalan sam svakoj našoj brigadi koja hrabro brani svoje položaje, odbija jurišne napade i uništava okupatora. Ometanje ruskih ofanzivnih namera je sada zadatak broj jedan. Ostvarenje ovog zadatka zavisi od svakog vojnika, svakog vodnika, svakog oficira. Zahvaljujem se svim komandantima koji zapravo čine sve što je potrebno da naši ratnici budu adekvatno motivisani i jasno znaju kako da deluju", dodao je.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading