Ukrajina
Foto: Alo/Printscreen

Budanov kaže za da su ukrajinske oružane snage "u kritičnoj situaciji u blizini Harkova".

"Prošle nedelje, ruske trupe su prešle granicu i otvorile novu liniju napredovanja u blizini Harkova, drugog po veličini ukrajinskog grada posle Kijeva, zauzevši najmanje devet gradova i sela i primoravši hiljade civila da pobegnu", rekao je.

 Kao i većina ukrajinskih zvaničnika i vojnih stručnjaka, Budanov veruje da ruski napadi na severoistoku imaju za cilj da povećaju ionako oskudnu zalihu ukrajinskih vojnika i da ih odvrate od borbi na drugim mestima. 

On očekuje da će se napadi u oblasti Harkova nastaviti još tri do četiri dana, nakon čega se očekuje da će ruske trupe krenuti agresivno prema Sumiju, gradu oko 90 milja severozapadno od Harkova.

"Situacija je na ivici. Sa svakim satom situacija postaje sve kritičnija. Naš posao trenutno je da stabilizujemo liniju fronta, a zatim počnemo da ih guramo nazad preko granice."

 

 

Budanov je u uključenju u Teleton državne televizije precizirao da će se očekivana ofanziva u Sumskoj oblasti razvijati od ruskog grada Sudža ka regionalnom centru.

"Rusi su od početka planirali operaciju u Sumskoj oblasti. Za sada drže male grupe snaga u pograničnom pojasu. Situacija im još nije omogućila da preduzmu aktivnu akciju i počnu da sprovode svoj plan", rekao je Budanov.

Ukrajina

Printscreen/deepstatemap

 

 

Kako možemo videti na mapi objavljenoj na sajtu ukrajinskom Deep State, ruske snage su već počele napade sa severa.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading